Dnes večer v Ulici: Bouračka, odhalené tajemství a další záchvat úzkosti

Dnes večer v Ulici: Bouračka, odhalené tajemství a další záchvat úzkosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Najít v Ulici pozitivní témata je den ode dne těžší. Ani dnes to nebude procházka růžovým sadem. Rozhozená Dušková cestou k právničce nabourá a Žofka bude muset přespat u Klímových. Karla odhalí Kryštofovo tajemství a vzájemná důvěra se ještě více otřese. Kristýna po návštěvě Coolny znovu zkolabuje.

Dušková nabourá. O Žofku se postarají Klímovi

Iva je nesoustředěná a vůbec nevnímá, co jí Vítek říká, protože pořád musí myslet na Žofku a na to, do jak těžké situace ji hádaví rodiče dostali. Ráda by zjistila, jak to u nich doma vypadá. Rozhodne se, že si zkrátka s paní Duškovou promluví. Šikovně jí nabídne náhradní termín na masáž a chce využít příležitosti k rozhovoru.

Dušková sice dorazí, ale než se s Ivou k čemukoli dostanou, zavolá jí právnička. Už od včerejška platí předběžné opatření, které si Žofčin otec vymohl, aby se s ním dcera mohla pár dní v týdnu vídat. To se nervózní Duškové ani trochu nelíbí a vadí jí, že právnička proti tomu nijak nezakročí.

Chce za ní neprodleně vyrazit, aby ji přiměla jednat, cestou k ní se však vybourá a skončí v nemocnici. Odtud pak Ivě zavolá a poprosí ji, zda by Žofka mohla přes noc zůstat u Klímových.

Vítek i Bára to pokládají za bizarní řešení, když by přece bylo smysluplnější dát dceru k otci, nikoliv k prakticky cizím lidem. Ani Michal nechce, aby Žofka byla u nich, i když samozřejmě z jiných, osobnějších důvodů.

Tentokrát Michal nebude ze Žofčiny přítomnosti nadšený. Zdroj: TV Nova

Kryštof do poradny nechce. Zoufalá Karla se opije

Byla Karla s Jakubem proto, že ho milovala? Nebo snad kvůli sexu? Jak má na takovou otázku Kryštofovi asi odpovědět? Cokoli řekne, to mu ublíží, a tak Karla raději neříká nic a vyhýbá se jeho dotazům, jak jen může. Situace mezi nimi se ještě zkomplikuje poté, co se Milošek s Vojtou pohádají kvůli penězům. Mára konečně odhalí, že Vojta v obálce dostal neuvěřitelných deset tisíc korun. Věrka vysvětlí, že to Luboš při předání popletl a Vojta měl správně dostat pětistovku. Chlapec pochopitelně pocítí jisté zklamání a postěžuje si, že mu rodiče vždycky všechny peníze seberou. Naráží tak na poklad, který kdysi doma našel.

Jeho poznámky se chytne Karla, které rychle dojde, že takzvaný poklad byly ve skutečnosti Kryštofovy zašité peníze z černých kšeftů. Je to záležitost stará asi dva roky, mohlo by se tedy zdát, že na ní nezáleží, ale Kryštof ji zatajil – a to je hlavní problém!

Karla z ustavičných hádek nevidí jiné východisko než manželskou poradnu, což ale Kryštof rázně odmítne. Tím jí potvrdí, že už jejich vztahu nedává žádnou šanci. Karla si opět popláče na rameni kamarádky Dominiky a zlepší si náladu alkoholem. Domů dorazí opilá.

Kristýnu postihne další záchvat strachu

Kristýna si znovu vyrazí do Coolny s Petrou, jejím přítelem a jejich společným kamarádem, v němž našla zalíbení. Zdá se ale, že mladíkovi do hovoru příliš není. Podle Petry má starosti s vysokoškolským studiem a zkouškami, podobně jako ona sama. Řeči o škole a nejasné budoucnosti v Kristýně vzbudí nepříjemné pocity a stres. Raději se omluví a odejde dříve domů. Dalšímu panickému záchvatu ale bohužel neunikne. Doma se opět sesype. Naštěstí bude po ruce Blanka, aby ji za pomoci uklidňujících slov a prášků proti úzkosti utěšila.

Zdroj článku:
  • Autorský text