Diváci Ulice mají jasno: Úřednice Dita a právník Dušek jsou pro sebe jako stvoření

Diváci Ulice mají jasno: Úřednice Dita a právník Dušek jsou pro sebe jako stvoření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dát dohromady osamělou Ditu a čerstvě rozvedeného Duška je báječný nápad, který oceňují snad všichni fanoušci Ulice, samozřejmě kromě zaujaté Ivy, jež by Roberta zřejmě chtěla pro sebe. Doufejme ale, že na nevěru, která by zničila její manželství s Vítkem, nedojde. V Ulici jeden nikdy neví.

Při seznámení Dity a Roberta přeskočila jiskra

Iva Klímová (Hana Baroňová) si s Robertem Duškem (Tomáš Petřík) poslední dobou nějak moc rozumí, dokonce víc než s vlastním manželem, se kterým jako by se nedokázala uvolnit. Podrážděný Vítek (Filip Čapka) přitom dobře ví, že kdyby se on takhle scházel s Ditou, jeho žena by určitě žárlila. Proč to vlastně nezkusit?

Dita mohla na Robertovi oči nechat.
Dita mohla na Robertovi oči nechat. | Zdroj: TV Nova

Krásná Dita Tálská (Vendula Fialová) byla trnem v Ivině oku od chvíle, kdy se na začátku roku 2021 objevila v Ulici. Rozvedená bankovní úřednice si na tehdejšího kolegu Vítka myslela, ale on nikdy nepřekročil hranici přátelství. Přesto zůstali v kontaktu i poté, co si s Milošem založil novou stavební firmu, a ona mu čas od času nadále pomáhá s příležitostnými konzultacemi.

Když ji teď Vítek pozve na oběd do hospody, aby v manželce vzbudil žádoucí emoce, dopadne to celé jinak, než čekal. K Henrymu totiž dorazí také Robert, pohledný a příjemný právník, který už má rozvod s Bohunkou vyřešený, takže ho ani netíží žádné problematické závazky. Na první pohled je to slibná partie a – jak si Dita okamžitě všimne – velký sympaťák.

Páreček k pohledání, jen aby to scenáristé nepokazili

Jejich první setkání je krátké, ale Miloše přivede k zajímavému nápadu. Co takhle dát Ditu a Roberta skutečně dohromady, aby se přestal motat kolem Ivy? Podobné úvahy se množí i na sociálních sítích, kde se diváci jednohlasně shodují na tom, že šarmantní právník a atraktivní úřednice by se k sobě skvěle hodili. Podle Ivy to tak rozhodně není, ale jak správně tušíme, její názor není objektivní. Kdokoli jiný musí vidět, že se nám tu sešli dva kultivovaní, úspěšní a cílevědomí lidé, zaměření na svůj kariérní rozvoj, kteří přesně vědí, co od života chtějí. Zároveň mají dost nepříjemných zkušeností z předchozích vztahů, aby dovedli odhadnout, co už naopak nechtějí. Možná by si mohli rozumět, pokud jim scenáristé dají šanci se lépe poznat.

„Určitě by se k sobě hodili, bylo vidět, jak ona po něm koukala, jaký měla zájem. Bylo by to hezké, zase nový vztah. Myslím, že by si to zasloužili oba dva,“ napsala jedna z divaček.

Jiní fanoušci ale připomínají smutnou pravdu, že tvůrci Ulice prahnou spíše po dramatech než klidných, spokojených vztazích. V uplynulých letech koneckonců rozvrátili snad každou rodinu a nevěrou zničili (nebo přinejmenším vážně ohrozili) každičkou lásku v dosahu. Vzpomeňme třeba na Maléřovy, Františka a Báru nebo na Karlu s Kryštofem. Dá se tak spíš předpokládat, že Iva zklame a podlehne Duškovu charismatu. Ale kdo ví? To je na tom to krásné, že nás scenáristé navzdory všemu mohou mile překvapit. Kromě toho, Dita je už dlouho sama a nějaké to štěstíčko by si vážně zasloužila.

Zdroje článku: