Líbí se vám básně Miloše Knoblocha?

Líbí se vám básně Miloše Knoblocha?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miloš Knobloch (herec Jiří Štrébl) baví diváky Ulice svými básněmi. Málokdo přitom ví, že ony básně skládá Jiří Štrébl sám. Má totiž za to, že k Milošovi patří, a dokonce ho prý zastavil řidič tramvaje a jednu báseň z Ulice mu z paměti odrecitoval. To Jiřího Štrébla utvrdilo v tom, že má jako Miloš v psaní básní pokračovat.

Miloš svými básněmi už leckoho zaskočil 

Ačkoliv se tak Miloš Knobloch na začátku svého působení v Ulici nejevil, dřímá v něm duše romantika. Na počkání je schopný složit báseň, která ač zní někdy jednoduše, naplno vystihuje hlavní téma či myšlenku. Svou náklonnost už básní Miloš vyjádřil Aničce, Justin a naposledy také Ditě, kterou dokonale vyvedl z míry. Básně recitoval také Alici, které div nezaskočilo.

Aktuálně svým básnickým střevem zaměstnává Vítka Klímu, s nímž začal podnikat. Kdyby jeho žena Eva na poslední chvíli nezakročila, měla by jejich firma básně na webu i na vizitkách. A kde Miloš Knobloch shání inspiraci? V přítomnosti krásných žen, ale klidně i na stavbě, o čemž dobře svědčí jeho báseň s názvem „Vyznání z lešení“. 

Miloše často zachraňuje jeho manželka Eva, kterou hraje Vanda Hybnerová, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Vyznání z lešení 

Ty nejsi ta, jež mým životem se mihla, 

jak na stavbě, když shora padá cihla, 

ty jsi mramor a k němu nehodí se cement, 

já vedle tebe cítím se jak... no prostě blbě si připadám.

Básně Miloše Knoblocha skládá sám Jiří Štrébl 

Jak s tebou láskyplnou noc, 

jako víno, co oběma nám chutná,

jak pivní pěnu, bez níž žízeň je tak smutná. 

Ke břehu jede jako vlnka, 

labuť černá, krásná, ztepilá, 

svá pírka tiše svléká, 

má duše je jako opilá, 

cosi mě s tím peřím pojí,

srdce tluče jako o překot...

O básně Miloše Knoblocha se nestarají scenáristé Ulice. Jedná se o originály, které pro svou postavu Miloše skládá sám její představitel Jiří Štrébl. Přišel k tomu jako slepý k houslím v době, když měl poprvé recitovat nějakou složitou starou báseň, která k Milošově povaze vůbec nešla. Proto přišel s nápadem, že si Milošovy básně vezme do parády sám a od té doby pro Miloše skládá.