Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Karlino přiznání k nevěře a manželství v troskách

Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Karlino přiznání k nevěře a manželství v troskách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co začalo láskou jako trám, skončilo nenávistí a strachem. Nevěra s Jakubem přinesla Karle rok plný bolesti, hádek a výčitek. Scenárista Štěpánek se ze seriálu vytratil, ale hořké stopy po jeho absurdních činech zůstávají. Karlin vztah s Kryštofem se rozpadl a na dveře už pomalu klepe rozvod.

Nevěrou si Karla všechno zničila

Karle (Markéta Stehlíková) přinesla osmnáctá sezóna Ulice do života spoustu bolesti a trápení, za což si ovšem v jistém smyslu může sama. Nechala se unést vášnivým poblázněním k Jakubu Štěpánkovi (Jan Mansfeld), a přestože je zkušenou policistkou, nedokázala v něm zavčas odhalit psychopata. Z lásky k němu se vyléčila až poté, co jí dal Jakub jasně najevo, že o její dvě děti nestojí. Rád by si s Karlou ukrádal společné chvíle plné bezstarostného dovádění a milostných hrátek. Zodpovědnost rodiče na sebe ale brát nehodlal, tím spíš, že se mělo jednat o cizí kluky. Karla by si neuměla představit život beze svých synků, a tak konečně dala přednost rodině před romantickým sněním.

 

Bohužel bylo příliš pozdě. Jakub se neuměl vyrovnat s odmítnutím a nehodlal si přiznat prohru. Neustále se Karle vracel do života prostřednictvím jejích nejbližších, ovlivňoval nejen důvěřivou Věrku (Milena Steinmasslová), ale dokonce i Kryštofa (Kryštof Rímský). Když pochopil, že tudy cesta nevede, začal Karle vyhrožovat sebevraždou – a zašel ještě dál. Vše nasvědčovalo tomu, že plánoval unést Vojtu (Felix Šrámek), čemuž naštěstí Karla s Kryštofem zabránili. Jakubovy činy bohužel vedly k tomu, že Karla musela přiznat celou ostudnou nevěru.

Jakub zmizel, nedůvěra v Karlu ale přetrvává

Kryštof, poháněný uraženou ješitností a vztekem, si na Jakuba vymyslel drsnou pomstu. Když viděl, že policie se nijak zvlášť nezabývá trestním oznámením, které Karla na Jakuba podala, a že ten mizera nejspíš skončí na svobodě, rozhodl se vzít věci do vlastních rukou. S kumpánem Brunem (Jaroslav Blažek) naložil Jakuba do auta a odvezl k vykopanému hrobu uprostřed lesa, kde ho pořádně vyděsil paralyzérem. Vidina možného pohřbení zaživa vylekala Jakuba dost na to, aby utekl z Ulice a už nikdy se nevrátil.

Kéž by se takhle snadno mohl Kryštof vypořádat se všemi problémy. Jeho nedůvěra v manželku Karlu ale bohužel každý den narůstala. O Vánocích to sice vypadalo, že Vojtovo přání bude vyslyšeno a rodiče se usmíří, naneštěstí se však jejich krize naopak prohloubila – zejména poté, co se Karla vrátila do práce. Ani drahá terapie jim nedokázala pomoct. Kryštof prostě nemohl Karle odpustit, a tak se ti dva domluvili, že radši půjdou od sebe.

Aby Vojta s Karlíkem nepřišli o stabilitu a známé domácí prostředí, Karla s Kryštofem se u nich střídají. Když jeden pečuje o synky, ten druhý si líže rány v nuzném pokojíku na ubytovně. Karle stávající uspořádání nevyhovuje a dala by všechno za to, aby se vztah s Kryštofem urovnal. Po romantické svatbě Tonyho a Dominiky se zdá, že by mohla mít ještě naději…

Zdroje článku:
  • Presskit Nova,
  • autorský text