TV tip: Americké akční drama Tváří v tvář s dvojicí excelentních herců Nicolasem Cagem a Johnem Travoltou

TV tip: Americké akční drama Tváří v tvář s dvojicí excelentních herců Nicolasem Cagem a Johnem Travoltou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se vám v sobotu 8. 8. ještě nebude chtít spát, pohodlně se posaďte k televizi a nalaďte si ve 21:40 program ČT 2. Na programu totiž bude oceňované drama Tváří v tvář.

Nicolas Cage v životní roli

V hlavních rolích amerického snímku z roku 1997 zazářili John Travolta a Nicolas Cage. První jmenovaný v roli člena protiteroristické jednotky FBI, druhý jakožto terorista. A právě tihle dva si toho v napínavém akčním počinu budou mít hodně co vysvětlovat.

Hlavní zápletka je veskrze jednoduchá: Půjde tady o pořádně výživnou pomstu a dojde i na drobnou záměnu, do které je tak trochu namočený ústřední šílenec. Víc vám však o filmu, který vznikl pod taktovkou čínsko-hongkongského režiséra Johna Woo, raději neprozradíme.

Ostatně o mnoho bychom vás ochudili, podle mnohých fanoušků se zde Nicolas Cage představil ve své životní roli. Nechybělo ovšem mnoho a na plátně mohl excelovat úplně někdo jiný.

Snímek ceněný diváky i odborníky

V rolích úvodní dvojice se totiž uvažovalo také o jménech, jako je Jean-Claude van Damme a Steven Seagal. Rovněž si ve snímku mohl zahrát Alec Baldwin a klasik akčních trháků Bruce Willis. Dalšími navrhovanými adepty byli Al Pacino a Robert De Niro. Naprázdno nakonec vyšli i Harrison Ford a Michael Douglas, kteří byli také jedním z návrhů. V roli Polluxe, mladšího bratra ústředního záporáka, se zase mohl objevit Mark Wahlberg.

Kvalit akčního počinu si všimli nejen diváci, ale i odborníci. Tváří v tvář získalo nominaci na prestižní ocenění Oscar. A to v kategorii nejlepších efektů a střihu zvukových efektů. Zlatou sošku si ovšem nakonec tehdy odnášeli tvůrci Titanicu. Těžká konkurence, uznáváme.

Kultovní snímek ze svého kouzla neztratil ani po téměř čtvrtstoletí od svého vzniku. A jak už to tak s úspěšnými filmy bývá, chystá se remake. Vzniknout má, stejně jako originál, ve studiu Paramount. Za produkcí by měl stát Neal H. Moritz, který už na svém kontě má filmovou sérii Rychle a zběsile.