Kvíz: Tři oříšky pro Popelku - pohádka, která je spojena se Štědrým večerem

Kvíz: Tři oříšky pro Popelku - pohádka, která je spojena se Štědrým večerem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři oříšky pro Popelku je klasická pohádka, která se vrací na obrazovky především v období Vánoc. Krásně dokreslí vánoční atmosféru, a to nejen v českých domácnostech.

Kdo by se o Vánocích ochudil o tuto krásnou pohádku?

Myslíme si, že tato pohádka dokáže zasáhnout srdce mnoha diváků. Přiláká jak dětské, tak dospělé publikum. Je zkrátka skvělou kombinací zajímavých scén, režie a výkonů herců a společně s fantastickým melodickým hudebním podkresem přinese každoročně své divácké ovoce.

Smutný osud

Popelku potkal smutný osud. Její maminka zemřela a tatínek se znovu oženil. Tato nová žena neměla dobré srdce, byla zlá a hamižná. Myslela hlavně na sebe a svoji vlastní dceru a Popelku brala jako děvečku. Ani vlastní otec Popelku nedokázal bránit, neboť podlehl vlivu své nové ženy.

Popelčin ostrý jazyk

Popelka byla děvče s milou povahou, ale jazyk měla ostrý. Vůči princi jednala odvážně a pro ostré slovo nešla daleko. S tím se princ moc nesetkával a Popelka ho dokázala přivábit nejen svou krásou. Popelka měla vlídné srdce, někdy vzala na sebe vinu za ostatní a vždy myslela i na zvířata, kterým donesla něco dobrého k snědku a povídala si s nimi.

Popelku princ nezajímá

V úvodní scéně se očekává příjezd krále s královnou a s princem do vesnice. Celá vesnice je v pohybu a dokončují se slavnostní přípravy. Popelka dostane za trest od macechy úkol a zákaz účastnit se návštěvy krále s královnou a princem. A tak odjede na svém oblíbeném běloušovi konečně na louku a k lesu. Náhodou se setká s princem, který nechtěl jet s rodiči.

Víte, kdo měl původně hrát Popelku?

Měla to být naše také vynikající herečka Jana Preissová. Ona se ale role vzdala, protože v termínu natáčení by byla již v pokročilém stádiu těhotenství.

Víte, kdo mohl také hrát prince?

V této pohádce mohl ztvárnit roli prince buď Jan Hrušínský, nebo Jaroslav Drbohlav. Ten hrál princova pobočníka.

To, co ještě víte o Popelce, si vyzkoušejte v následujícím kvízu.

 

Zdroje článku: