Terminátor 2: Den zúčtování (1991): Linda Hamilton má dodnes zdravotní potíže

Terminátor 2: Den zúčtování (1991): Linda Hamilton má dodnes zdravotní potíže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hlavní ženská role po boku slavného Arnolda Schwarzeneggera ve snímku Terminátor 2: Den zúčtování vynesla Lindě Hamilton dvě ceny MTV a místo v padesátce nejkrásnějších lidí světa. Samotné natáčení však pro ni bylo noční můrou.

Linda Hamilton se na roli Sarah Connorové poctivě připravovala, několik měsíců před první klapkou tvrdě posilovala a odtučnila si jídelníček. Jedla v podstatě jen cereálie, kuřecí maso a saláty. Fyzicky byla tedy připravena dobře, nakonec ale doplatila na vlastní roztržitost. Ve scéně, kdy ji Arnold Schwarzenegger coby "hodný" Terminátor s jejím filmovým synem Johnem osvobozuje z psychiatrického ústavu a ve výtahu dojde ke střelbě, si zapomněla vložit chrániče do uší. Výstřel v uzavřeném prostoru jí poškodil sluch a Linda kvůli tomu dodnes na jedno ucho téměř neslyší. 

Terminátor však herečce přinesl také novou životní lásku. Po skončení natáčení "dvojky" se sestěhovala s režisérem Jamesem Cameronem a strávila s ním šťastných osm let. V kontaktu zůstala také s Arnoldem Schwarzeneggerem. Když v roce 2003 svalnatý hrdina kandidoval za republikánskou stranu na guvernéra Kalifornie, poslala mu svůj hlas, přestože jindy volí demokraty. "Jeho kampaň mě přesvědčila, že je pro tuto funkci ten pravý," vysvětlila herečka.