Teorie velkého třesku: Malá, ale chytrá, tohle jste o Bernadette Maryann Rostenkowski-Wolowitzové nevěděli

Teorie velkého třesku: Malá, ale chytrá, tohle jste o Bernadette Maryann Rostenkowski-Wolowitzové nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Drobňoučká, dynamická, inteligentní a docela náladová. Bernadette je bezpochyby důležitá součástka oblíbeného seriálu „Teorie velkého třesku“. Že má doktorát z mikrobiologie a že pracuje ve farmaceutickém průmyslu je obecně známé, následující fakta jste ale možná ještě nevěděli.

Velmi velká rodina

Bernadette Rostenkowski byla vychována v polsko-katolické rodině. Katolické rodiny jsou známé tím, že mají spoustu dětí, a Rostenkowští nejsou výjimkou. Bernadette v jedné epizodě prozradí, že má celkem pět mladších sourozenců, o které se musela starat. Jmenovitě známe ale pouze Joeyho.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: Sheldon by tento článek miloval. Co jste o nejchytřejší hlavě seriálového světa ještě nevěděli

Není fanouškem štěňat

V dětských letech byla Bernadette kousnutá štěnětem do obličeje, což vysvětluje její strach ze štěňat. Dospělí psi jí problém ale nedělají, protože koupila společně s Howardem Yorkshirského teriéra Skořinku pro Rajeshe. V pozdější epizodě se dokonce rozhodne Skořinku pohlídat.

Čtěte také: Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli

Těžké dětství

Dospělá Bernadette je více než jen sebevědomá, umí se za sebe postavit, a dokonce jsou i případy, kdy se chovala jako naprostá tyranka. Na druhou stranu byla mladá Bernadette v dětství obětí šikany ve škole i později na vysoké škole kvůli její výšce. Její mučitelé jí jednou ukradli šaty ze skříňky a nahradili je elfím kostýmem – ale i ten byl pro ni příliš velký!

Čtěte také: Nečekané „pokračování“ – Seriál Teorie velkého třesku sice skončil, produkce má pro nás ale malé překvapení

Zdroj: Christian Bertrand / Shutterstock

Druhá kariéra na ledě?

Stejně jako Amy je i Bernadette vysoce inteligentní ženou, proto není divu, že skončila v práci ve vědě. Mimo mikrobiologie měla ale taktéž nečekaný plán B pro svou kariéru. Kdyby jí věda nevyšla, toužila být tanečnicí na ledě.

Čtěte také: Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu

Nevhodné randění

Bernadette byla hodně naštvaná, když se dozvěděla o Howardovém povrchním chování v minulosti, to ale neznamená, že ona je zcela bez hříchů, co se týče předchozích vztahů. Když ona a Howard narazili na (dvoumetrového) Glena, jejího bývalého profesora z vysoké školy, vylezlo na povrch, že Bernadette s ním chodila, když byl jejím učitelem.

Čtěte také: Paní Wolowitzová z Teorie velkého třesku: Budete překvapeni, jak milý obličej vlastní žena s tak protivným hlasem

Proč je tak malá?

O nikom v seriálu (mimo Sheldona) není nikdy zmíněno, jakou má výšku. Raj měří 171 cm, Leonard 165 cm a Howard dokonce jen 163 cm. Naštěstí se mu podařilo najít dívku, co je ještě menší než on. Bernadette měří pouze 150 cm. Bernadette vždy tvrdila, že je tak malá kvůli matce, která během těhotenství kouřila.

 
 
 
Zdroj článku:
  • autorský text