Táta v nesnázích: Osmačtyřicetiletý Martin Pechlát jde z role do role. Tentokrát musí znovu naskočit do role otce

Táta v nesnázích: Osmačtyřicetiletý Martin Pechlát jde z role do role. Tentokrát musí znovu naskočit do role otce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ač to vypadalo, že s téměř dospělými dcerami a exmanželkou v Bruselu si padesátník Petr Hora konečně najde čas na randění a restart života, vše se mu začne trochu komplikovat. Duší sportovec se Petr konečně chce vyprostit z role starostlivého taťky a začít hledat lásku. Padesátka přece není žádný věk.

Petr Hora, správce bazénu a bývalý sportovec, zasvětil svůj život výchově tří dcer – Viki, Laury a Alex.  Manželka dala přednost kariéře, a tak břímě rodičovství nesl dlouhé roky sám.V okamžiku, kdy ptáčata skoro dospěla a pomalu začala opouštět rodinné hnízdo, Petr usoudil, že přišel čas, kdy bude za svou péči a obětavost odměněný. Konečně začne myslet také sám na sebe a své tužby.

Dcerky ale brzy zjistí, že vylétnout z rodného hnízda není jen tak. Svět tam venku není úplně takový, jak si vysnily. Nic jim nenahradí bezpečí domova a starostlivého otce.  A i tátovi, který se řídí heslem „padesát je nových třicet“, půjdou nové vztahy trochu ztuha. 

Nový šestnáctidílný rodinný komediální seriál Táta v nesnázích uvidí diváci TV Nova už v sobotu 9. září ve 20.20 hodin, a to hned ve dvou dílech. V hlavních rolích se objeví Martin Pechlát, Petra Hřebíčková, Štěpánka Fingerhutová, Agáta Kryštůfková, Veronika Divišová nebo Jitka Schneiderová.

 Táta v nesnázích je seriál, který vychází ze života takového, jaký je, a mezi všemi jeho starostmi hledá a nachází také hodně radostí. Díky tomu diváci ví, že se jich seriál týká a zároveň v něm najdou odpočinek po náročném týdnu v práci,

říká kreativní producent TV Nova Lukáš Borovička.

Martin Pechlát
Martin Pechlát | Zdroj: TV Nova

 O své tři milované dcery (Agáta Kryštůfková, Štěpánka Fingerhutová, Veronika Divišová) se Petr Hora (Martin Pechlát) staral celý jejich život, především v době, kdy se jeho, dnes už bývalá, žena Kateřina (Jitka Schneiderová) rozhodla věnovat kariéře v zahraničí, zatímco on se té své právě kvůli dětem vzdal.

Teď ale konečně nadešel čas znovu se vrátit do života, začít randit, užívat si radostí života a třeba si i najít stálý vztah. Od jeho posledního rande ale uběhla spousta let, takže se bude muset vrátit do formy a nabýt ztracené sebevědomí.

Zamiluje se, prochází zklamáními, přesto to ale nevzdává. Hlavně stále věří, že najde tu pravou.

 Petr je nejlepší táta na světě. Vydrží úplně všechno. Všechno ustojí, všechno vyřeší a všem pomůže. Je milující, ale taky občas musí být přísný. Je starostlivý, o děti má přirozeně strach, takže musí být někdy i přísný a něco jim třeba zakázat. Řeší s dcerami úplně všechno, včetně jejich vztahů. Pořád je to ale chlap, takže to s ním dcery umí ještě víc ‚koulet‘. Moc dobře vědí, co na tatínka platí. On si rozhodně myslí, že má u nich autoritu, ale kdo ví, jestli je to pravda,

prozrazuje k roli Martin Pechlát.

záběr ze seríálu
záběr ze seríálu | Zdroj: TV Nova

 I jeho dcery prožívají v čerstvě dospělém životě lásky a nové zkušenosti. Nakonec i holky by rády našly tátovi přítelkyni. Mohla by to být zábava a trochu si tím oddálí nutnost řešit své problémy.

Nejstarší dcera Viky vždy tak trochu nahrazovala v rodině matku a s otcem má velice pevný vztah. Strachuje se i o mladší sestry a je hodně zodpovědná. Zároveň není tak ambiciózní jako sestry, je spokojená s tím, co má,  

popisuje roli Agáta Kryštůfková. 

Laura je slušná holka, ale v průběhu seriálu začne chodit na pár večírků. Ne že by spadla do špatné party, ale rozevírá křídla a hledá se ve světě. Umí se třeba bláznivě zamilovat. Laura je také studentkou práv, což je super, protože jsem také chtěla studovat práva, než jsem se dala na herectví. Takže si to tím tak trochu kompenzuji,

prozrazuje k Lauře Štěpánka Fingerhutová. 

Alex má s tátou trochu komplikovanější vztah. Hlavně proto, že pár let žila pouze s matkou. Protože je Alex v pubertě, jsou z toho všichni z rodiny zoufalí, ale mají se rádi, a když jde do tuhého, vždycky drží při sobě jako rodina, 

říká představitelka nejmladší z dcer, Veronika Divišová.

V sobotu 9. září ve 20.20 hodin TV Nova uvede první dvě epizody seriálu Táta v nesnázích.

V první epizodě se Martin Pechlát alias Petr Hora seznámí se svoji potenciální partnerkou, živelnou Dorkou, kterou si zahrála Petra Hřebíčková.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text