Od hvězdy filmů pro dospělé po hollywoodskou mlátičku aneb co jste nevěděli o Sylvesterovi Stallone

Od hvězdy filmů pro dospělé po hollywoodskou mlátičku aneb co jste nevěděli o Sylvesterovi Stallone
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Byl to legendární boxer Rocky, byl to mistr se samopalem Rambo a patří mezi nejznámější herce akčních filmů všech dob. Sylvester Stallone je člověk, se kterým si prostě nesmíte zahrávat, a to ani teď, když mu bude 75 let.

Originál z New Yorku

Michael Sylvester Gardenzio Stallone se narodil roku 1946 v New Yorku. Jeho rodina pochází původně z Itálie, otec Frank Stallone senior (jeho syn, zpěvák a herec Frank Stallone je bratr Sylvestra Stallone) se správně jmenuje Frank Staglione, aby se ale jeho rodina nepletla s mafiánskými skupiny z podsvětí New Yorku, přepsal své příjmení do anglicky napsané formy.

Stallone neměl na začátku nejlepší šance na hereckou kariéru. Kvůli nervovému poškození, které mu bylo způsobeno během komplikací při porodu, nemysleli si jeho učitelé, že by se mohl s částečně ochrnutou půlkou obličeje stát profesionálním hercem. Proto se nejdříve soustředil na psaní scénářů, jenže většina z jeho prvních tvoreb nikdy nebyly zrealizována. První „herecké“ zkušenosti nabral ve filmech pro dospělé.

Zdroj: Autor: Dmytro Larin / Shutterstock

Rocky všechno změnil

Během pár dnů napsal Stallone scénář o životě boxera Rockyho Balboy. Tento návrh našel hned několik zájemců a Stallone si mohl poprvé zahrát hlavní roli ve filmu, který se neměl pouštět jen v temném pokoji u teenagerů, ale na velkém plátně. A dneska víme, že „Rocky“ patří oprávněně mezi nejlepší filmy všech dob.

Poté, co se stal Stallone známý jako vynikající akční hrdina, začaly se na něj sypat role ze všech koutů Ameriky. Jeho nejznámější filmy jsou „Rambo“, „P.Ě.S.T.“ a „Kobra“. Mimo to si často zahrál na režiséra, producenta či autora scénáře, tak si třeba sedl na židličku režiséra při filmu „Horečka sobotní noci“ nebo „Expendables“.

Přesto, že byl celkem třikrát nominovaný na Oscara, nedokázal jej vyhrát ani jednou. Za to se může radovat z jednoho Golden Globe, a taktéž (pokud se tomu dá říct, že se z toho může člověk radovat) Zlaté maliny za vynikající výkon (tato kategorie byla zavedena pro herce, kteří vyhráli jednu nebo více Zlatých malin za jejich špatný výkon, kteří to ale později vynahradili jiným velice dobrým výkonem).

6. července oslavil akční hrdina s velkými bicepsy 75. narozeniny, a zatím to vypadá, že ještě tu a tam něco nového natočí.

 

Zdroj: