StarDance 2023: Co na sebe práskli moderátoři i někteří soutěžící

StarDance 2023: Co na sebe práskli moderátoři i někteří soutěžící
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Kostková a Marek Eben už jsou ostřílení moderátoři, a tak si s přípravou moc hlavu nelámou. Taneční soutěž moderují úplně od začátku a posbírali řadu zkušeností. Na obrazovkách se letos objeví už po dvanácté. Kromě zkoušek šatů a natáčení znělky, začínají pracovat až v pátek před vysíláním.

Tereza Kostková spoléhá hlavně na improvizaci a vnímání přítomného okamžiku. Při pátečních a sobotních zkouškách jen přemýšlí, o čem by se mohlo mluvit. Moderátorské duo se hodně liší od ostatních moderátorů, kteří se přímých přenosů hodně bojí, protože se vždy stane něco neočekávaného. Tereza Kostková a Marek Eben jsou naopak rádi, pokud jsou něčím zaskočeni nebo je někdo překvapí. Zásadní v takový moment je pouze hlídat, aby nebyla porušena pravidla soutěže.

Jediný okamžik, který vyžaduje velice pečlivé soustředění, je vyhlašování výsledků, kdy je třeba vyhnout se chybám, které by soutěži, a hlavně soutěžícím, mohly uškodit.

Pro Marka Ebena je nejnáročnější úvodní řeč, kterou se musí naučit zpaměti. Jak uvedl, byl se podívat, jak se soutěž dělá i jinde ve světě, a třeba v Londýně měly moderátorky vždy čtečku rovnou na kameře.

Eva Adamczyková byla ve Vrchlabí hvězdou diskoték

Jednou z horkých favoritek na vítězství je úspěšná sportovkyně Eva Adamczyková, která nedostala nabídku na účast v taneční soutěži poprvé. Nabídku dostala po olympiádě v Soči, ale kvůli sportu se nemohla zúčastnit.

Královna sjezdovek si nakonec čas udělala až teď a dost možná k tomu přispělo i to, že na parketu bude soutěžit i její manžel. Možná vítěz nebude muset rok doma uklízet.

Eva se zmínila, že tanec jí není úplně cizí, ale v mládí spíš řádila na parketu v rytmu disko hudby. Tanec ji vždy bavil, ale jakmile přišel snowboard, tak usoudila, že z tancování asi domů zlaté medaile vozit nebude. Určitě si věří a cítí, že má v těle rytmus.

Soutěží jí provází Jakub Mazůch, který má před sebou nelehký úkol. Musí ze sportovkyně udělat vždy na pár hodin tanečnici. Pro Evu je to náročné období, protože nemůže zanedbávat ani svou sportovní kariéru. Sama sportovkyně věří, že to zvládne. Má už zkušenost, že třeba zařazení atletiky nebo ježdění na kole jí vždy zlepšilo výkon v její disciplíně. Když si všechno dobře naplánuje, měla by přijít jen o dva závody, a to nevidí jako problém. Jediný problém, který se snaží překonat, je zvyknout si na to, že tančí v páru. Přece jen roky praktikuje individuální sport, ve kterém si zvykla všechno dělat sama.

Kromě manžela má Eva na trénincích i psa

V rodině Marka Adamczyka zatím panuje pohoda a manželé se jako konkurenti neberou. Uvidíme, jak na ně zabere pár soutěžních kol. Že by Eva nebyla soutěživá?

Marek se zatím trápí s tím, že si nic nepamatuje. To je u herce zvláštní, ale snaží se a jeho taneční partnerka Lenka Nora Návorková je mu oporou. Aby byla rodinka kompletní, povzbuzuje je i jejich pes.

David Prachař účastí v soutěži trochu škádlí manželku Lindu Rybovou

Zkušený a oceňovaný herec přiznal, že tanec není zrovna činnost, bez které by se v životě neobešel, a dokonce ignoruje snahy své manželky, která by si s ním naopak ráda občas vyšla a na tanečním parketu to pořádně roztočila. Linda Rybová je podle jejího manžela hodně vytrvalá, a tak se jí občas podaří ho někam na parket vytáhnout. To potom obvykle končí tak, že napodobuje pohyby ostatních a sleduje je, takže jako tanečník není moc žádaný.

O jeho taneční vzdělání se stará Zuzana Dvořáková Šťastná a dělá vše, co může. David Prachař je však sebekritický a zatím tvrdí, že jeho sebevědomí na parketu nijak nevyrostlo. Navíc si stěžuje, že ho přece jen už trochu postarší tělo bolí. Jinak to ale vidí jeho partnerka, která ho chválí, protože nic nevzdává.

Zdroje článku: