Špindl 2 (2019): Produkce opět zaplňuje předvánoční distribuční díru

Špindl 2 (2019): Produkce opět zaplňuje předvánoční distribuční díru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komedie z horského prostředí Špindl vydělala před dvěma lety na hrubých tržbách více než 43 milionů korun, a tak se producenti ihned rozhodli natočit pokračování. Dvojka vstoupí do kin opět v předvánočním čase, a to 5. prosince 2019.

Komerční úspěch byl bohužel to jediné, co mohlo tvůrce těšit. Ohlasy kritiků i diváků rozcupovaly na kousky jak prázdnotu děje, tak práci režiséra Milana Cieslara a herecký výkon Anny Polívkové. Recenzentka Idnes Mirka Spáčilová Špindl rovnou označila za "poslední hřebíček do rakve českého filmu roku 2017". A Cieslar ho sám zatloukl prohlášením, že film ze zasněžených českých kopců natočil vlastně jen proto, že před Vánocemi bývá díra na distribučním trhu, tak ji chtěl něčím zaplácnout. 

 

Špindl číslo 2 startuje opět před Vánocemi, takže existuje podezření, že producenti možná zase využívají nějaké té "díry na trhu".

Milan Cieslar a herečka Anna Polívková se toho však už neúčastní. Na plátně se objeví skupina zcela jiných herců pod vedením muzikálového režiséra Radka Balaše, který tak debutuje jako režisér filmový. Divákům je tímto znemožněno soudit snímek ještě před vstupem do kin, naopak jsme nuceni dát Špindlu druhou šanci. Tak třeba to tentokrát vyjde...