Slunečná po koronavirové krizi odvysílala poslední díl. Jak herci prožívali návrat do práce?

Slunečná po koronavirové krizi odvysílala poslední díl. Jak herci prožívali návrat do práce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po koronavirové pauze se do ateliérů televize Prima vrátil život a herci seriálu Slunečná se opět motají na place. Poslední díl televize odvysílala v červnu. Diváci se můžou těšit na nové díly po letních prázdninách. Jak probíhalo natáčení za přísných hygienických podmínek a jaké emoce prožívali herci při návratu do práce?

V polovině března bylo přerušeno natáčení divácky úspěšného seriálu Slunečná kvůli vyhlášené celorepublikové karanténě. V domácí izolaci se tak ocitli nejenom diváci, ale i jejich oblíbení herci.

Konečně se vše vrací do normálu a herci jsou nadšení. Představitelka Sylvy Popelkové, Barbora Jánová, se nejvíce těší na své herecké kolegy. Janě Strykové zase chyběl hlavně kadeřník. Zároveň je ale ráda, že se konečně mohla shledat i s jinými lidmi, než s rodinou.

Mluvčí televize Prima Gabriela Semová se vyjádřila k problémům, se kterými se setkával celý štáb seriálu Slunečná. V souvislosti s uvolněním vládních nařízení zamezujících šíření nemoci COVID-19 byli herci, filmaři i maskéři nuceni natáčet za přísných bezpečnostních podmínek.

Všichni zúčastnění podstupovali každých čtrnáct dní testy na koronavirus, ateliéry byly pravidelně dezinfikovány a herci povinně nosili roušky. Sundávali je pouze při natáčení ostrých záběrů. Seriál se musel tentokrát obejít bez komparzu, aby se na place pohyboval pouze nejnutnější počet lidí. Kolegové si ale rádi vypomohli a pokud bylo potřeba scénu doplnit více lidmi, zaskočily například maskérky. Cateringové služby štábu poskytovaly občerstvení pouze přes okénko a ve frontě musely být dodržovány dostatečné rozestupy.

Aby mohla Prima fanoušky seriálu těšit co nejdéle, vysílala nové díly pouze v úterý večer. Čtvrteční vysílání bylo dočasně zrušeno. Tímto krokem ale zajistila alespoň jednotýdenní dávku Slunečné až do začátku léta všem fanouškům.

TV Prima a celému štábu přejeme, aby již mohla natáčení probíhat bez bezpečnostních opatření a jako pravidelní diváci se těšíme na nové příběhy Týny Popelkové po prázdninách.

A kdy nás čekají nové díly Ulice?