Víte, že ze seriálu Doktor Martin byl odvozen seriál Strážmistr Topinka?

Víte, že ze seriálu Doktor Martin byl odvozen seriál Strážmistr Topinka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Existuje celá řada seriálů, které si diváci doslova zamilují. Patří mezi ně Doktor Martin z produkce České televize, který měl dokonce takový úspěch, že kromě jeho dvou sérií vzniklo i volné pokračování. V seriálu Strážmistr Topinka převzal hlavní roli namísto vesnického doktora oblíbený a trochu popletený vyšetřovatel.

Seriál Doktor Martin (inspirovaný britským originálem Doc Martin) se v premiéře vysílal na podzim roku 2015 a diváci si příběhy o vesnickém doktorovi oblíbili zejména díky jeho hereckému představiteli – Miroslavu Donutilovi. Nakonec bylo natočeno celkem 32 dílů, jimiž prošla celá plejáda předních českých herců a hereček.

Oblíbení hrdinové

Některé postavy doslova zlidověly a diváci je měli raději než jiné. A takovou oblíbenou postavičkou, která sice neměla hlavní úlohu, ale přesto dokázala pohladit po duši i pobavit, byl svérázný strážmistr Tomáš Topinka (zahrál si ho Robert Mikluš). Proto se režisér Petr Zahrádka se svým týmem scénáristů rozhodl stvořit další seriál právě o tomto policejním hrdinovi, který lehce navazuje na příběhy Doktora Martina.

Stejné prostředí, jiný děj

Takzvané spin-offy, tedy příběhy odvozené od již existujících, jsou ve světě filmu či literatury poměrně oblíbené. A když mají diváci nebo čtenáři nějakou postavu rádi, není důvod připravit je o ni. A tak se v roce 2019 začal vysílat třináctidílný seriál České televize nazvaný podle svého hlavního protagonisty – Strážmistr Topinka, který se stal podobně úspěšným jako jeho předchůdce.

Doktor Martin (Miroslav Donutil), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vesnická kriminálka

Oblíbený doktor Martin v podání Miroslava Donutila se tu objevuje jen sporadicky ve vedlejší roli, tu hlavní přebírá mladý strážmistr, který se rozhodne pouštět se do vyšetřování všemožných kriminálních případů na vlastní pěst.

Z toho vyplývají leckdy komické situace, které diváky upřímně pobaví. V kombinaci s malebnou beskydskou krajinou a skvělými výkony herců se seriál stal jasnou jedničkou ve sledovanosti a ČT ho s oblibou reprízuje.

Zdroj článku: