Přidrzlá Bára Holcová z Kukaček: Výborně sehraná role v podání Dariji Pavlovičové

Přidrzlá Bára Holcová z Kukaček: Výborně sehraná role v podání Dariji Pavlovičové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Darija Pavlovičová je, na rozdíl od Báry Holcové, kterou v seriálu Kukačky věrohodně ztvárňuje, ve skutečnosti již dávno plnoletá. Její mladistvá vizáž i perfektně sehraný projev zpupné puberťačky může diváky jedině ujistit ve skvělé volbě herečky této vedlejší role.

Pokud se ovšem zamyslíme nad Bárou samotnou, je to děvče takzvaně na pár facek. Nevychovaná a drzá holka, která hází opovržlivé pohledy tu napravo, tu nalevo. Hodně matkám se při pohledu na ni sevře hrdlo a děsí se, že i jejich dcera bude procházet obdobím dospívání s takovým despektem vůči všem.

Seriálová matka Olga selhala

Olga, zaměstnaná problémy s vyměněným synem a těhotenstvím nejstarší dcery, které navíc končí těžkou laktační depresí, prostřední dítě neřeší. Žijí vedle sebe, jedí u jednoho stolu a Bára je zřejmě v této rodině po celou dobu pátým kolem u vozu. Možná odtud ten přemrštěný pubertální vzdor. Navíc pod jednou střechou se stejně naladěným Markem vytváří dost protivný pár. Prvních varovných signálů si všimne ve škole Tereza. Řešením pověří Davida, opatrovníka Marka. Kde je ovšem Olga? Jak to, že nepostřehla, kam se posunul Bářin vztah k Markovi? Vždyť má oba pod jednou střechou. Není starostí matky poučit dceru, pomoci jí s vyhledáním gynekologa a popřípadě nasadit antikoncepci?

Sabina Remundová jako seriálová maminka Olga
Sabina Remundová jako seriálová maminka Olga. | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

Bára je doma zřejmě neviditelná

Olga svoji Báru prostě nevidí. Tlumí výbušné projevy svého muže Karla, má plnou hlavu Tomáše a Jakuba, navíc pomáhá Marcele s Kájou. Ale kde je Bára? Je také doma, ale přitom si žije už v devítce svůj život. Potom se nedivme Bářině průbojnosti a drzosti.

To, že mají divačky chuť Báře dát facana za její drzé chování, je známkou výborně sehrané role v podání Dariji Pavlovičové. Není proč jí nevěřit věk a starosti Báry, žákyně deváté třídy.

Zdroj článku:
  • Autorský text