Herečka Sandra Nováková ze ZOO vyrůstala mezi kluky, takže byla v dětství taky trošku kluk

Herečka Sandra Nováková ze ZOO vyrůstala mezi kluky, takže byla v dětství taky trošku kluk
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mnozí si ji pamatují jako roztomilou dívenku ze seriálu Bylo nás pět. Sandra Nováková přitom vyrostla v obklopení tří starších bratrů, a tak byla vlastně docela od rány. Zatímco její brácha Adam pověsil herectví na hřebík, ona se tomuto oboru věnovala dál. Zahrála si např. ve filmu Pusinky.

Cukrářovic Evička je dnes krásná herečka

Populární herečka Sandra Nováková, jíž se dodnes drží role cukrářovic Evičky z adaptace románu Bylo nás pět, účinkovala v řadě filmů i seriálů a hrála také v divadle Rokoko. Objevila se rovněž v jedné z epizod dokumentárního seriálu Osudy hvězd. Ten, jak název napovídá, vypráví o osudech někdejších dětských hvězd.

Sandra nicméně nezůstala jen dětskou hereckou hvězdou, na rozdíl od svého staršího bratra Adama, jenž v seriálu Bylo nás pět sice oslnil diváky coby Péťa Bajza, ale nakonec se dal raději na výtvarnictví. Kdepak, Sandra své herecké nadání rozvíjela dál a zaujala mj. v psychologickém dramatu Pusinky. Tím se jí ostatně zpřístupnila cesta do oblíbených nekonečných seriálů, jako je Ordinace v růžové zahradě. V současnosti ji pak můžete vídat např. v ZOO.

Se třemi staršími bratry měla chlapskou výchovu

Úplný začátek její herecké kariéry spadá do doby, kdy jí bylo asi jedenáct let. „Karel Smyczek tenkrát šel vybírat do Dismanova rozhlasového dětského souboru, kam jsem chodila jako dítě. Pak vznikl konkurz na šestidílný seriál Správná šestka, který jsem vyhrála. Tam jsem hrála holčičku s culíkama a s pihama, která jen chodila po ulici, takový ten bezprizorní fracek, který vždycky někde ukradne tričko a nosí takový vozík s haraburdím. A je to vlastně takový ten kluk.“

Ve Správné šestce (1993) si Sandra také zahrála s bráchou Adamem. Vedle něho má ale ještě dva další bratry. Adam je o dva roky starší než ona, Štěpán o šest a Filip o osm let. Vyrůstala tedy obklopená samými chlapci. „Takže když jsem si chtěla hrát s panenkama, bohužel jsem neměla šanci. Byla to taková chlapská výchova. Je pravda, že jsem možná byla jakoby oprsklejší, taková ta holka od rány, a moc jsem se s ničím nepárala. Byla jsem schopná komunikovat, že jsem neměla nějaké jako holčičí zábrany, že jsem byla možná asi takový trošku kluk.“
To ovšem neznamená, že by Sandra neměla i svou dívčí stránku. Jak sama podotkla během natáčení dokumentu, ráda se pěkně obléká, lakuje si nehty, dělá si lokýnky – nic takového si určitě neodpírá.

Teď si užívá v Chorvatsku s rodinou a přáteli

Dnes si jednačtyřicetiletá Sandra Nováková užívá pohádkové léto v Chorvatsku ve společnosti manžela Vojtěcha Moravce a jejich synka. Přestože tam primárně odjeli za prací, herečka si najde čas i k odpočinku u moře a vychutnávání přírodních krás. Parťačku jí při tom dělá Sara Sandeva (25), která na místo dorazila s přítelem Jakubem Prachařem (39). Obě dámy se na sociálních sítích chlubí žhavými fotkami v plavkách, zatímco Vojtěch Moravec má podle všeho plné ruce práce s natáčením seriálu.

„Je to pokračování seriálu Pod hladinou a já se tam zjevuji jen v nějakých představách,“ řekla Sandra Nováková v rozhovoru pro Super.cz. „Takže já si to budu spíš užívat a Vojta to bude muset odpracovat.“

Zdroje článku: