S tebou mě baví svět je kultovní komedií. Vyzkoušejte si, zda o ní víte skutečně vše

S tebou mě baví svět je kultovní komedií. Vyzkoušejte si, zda o ní víte skutečně vše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal český film S tebou mě baví svět? Kultovní česká komedie je každoročně reprízována již skoro čtyřicet let. Víte ale o tomto zábavném příběhu skutečně vše?

Diváci jej považují za jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob

Když z pera Marie Poledňákové v roce 1982 vznikl film S tebou mě baví svět, asi nikdo netušil, jak moc úspěšným a kultovním se stane. Diváci mu, co se týče oblíbenosti, dávají více než 80 %. A není se čemu divit – při sledování této komedie se nepřestanete bavit.

Pravidelná pánská jízda se mění na dobrodružství s dětmi

Banda kamarádů se vydává strávit zimní dovolenou jen se svými dětmi. Manželky mají vstup zakázán. Vlakem se tak do beskydské chalupy vydávají na velké dobrodržuství jen tři kamarádi a šest malých dětí. Ve skutečnosti však nejedou do Beskyd. Velká část filmu se natáčí v Krkonoších. Mezi další místa, kde se natáčelo, patří i nemocnice na Bulovce nebo vila ve Vokovicích.

Kultovní hlášky populární české režisérky

Autorkou filmu je Marie Poledňáková. Známá režisérka má na svém kontě hned několik úspěšných komedií. Mezi ty rodinné patří například Jak dostat tatínka do polepšovny či Jak vytrhnout velrybě stoličku. Populární jsou i její filmy Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel.

S tebou mě baví svět je filmem plným nezapomenutelných hlášek. Asi těmi nejtradičnějšími jsou věty „Matýsek se pos….“, "Ježíši Kriste, on jede taky Mates!" a "Maminka mi před koupáním sundává bačkůrky.". Znáte i další hlášky a zajímavosti o této komedii?

 

Zdroje článku: