Prostřeno z Ústeckého kraje: Karma funguje. Největší kritičce se nakonec všichni vysmějí

Prostřeno z Ústeckého kraje: Karma funguje. Největší kritičce se nakonec všichni vysmějí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ústeckém kraji si soutěžící nic nedarují. Upřímnost se jim rozhodně nedá upřít, a zatímco lidé z Moravy spíše kritiku vynesou jen na kameru, soutěžící z Ústecka se neudrželi a smáli se tak bezprostředně, že by si odměnu zasloužili skoro všichni.

Tento týden se budou podávat jídla skvostná, netradiční, a dokonce lze některá nazvat i parodií na oblíbené pokrmy. A dojde i na slzy. Někdo si bude chtít potvrdit své kuchařské umění opakovanou výhrou, někdo taktizuje od prvního dne, přičemž nakonec nepředvede vlastně nic, na co by hosté mohli vzpomínat. Někdy je třeba ocenit pouhou snahu soutěžících a ruku na srdce – komu se to někdy v kuchyni nevymklo kontrole, že? Někdy se prostě kuchtíci přecení, nebo je tréma před televizní kamerou zašlape do země. Na druhou stranu je také třeba vnímat chutě, které si člověk utváří celý život. Jídlo tak může být propadákem, protože je v něm cítit moc vína, anebo může být lahůdkou, protože má opravdu chuť masa na víně.

Pondělí je pod taktovkou Lucie

Jeden z hostů (Martina) bude klást všetečné otázky. Jak to tak vypadá, má opravdu mlsný jazýček, který obyčejní kuchaři nemohou uspokojit. Nic jí není dost dobré. Opovrhuje zvěřinou, odmítá paštiku. Možná doma konzumuje jen humry, lososy, kaviár nebo lanýže.

Lucie (43) se ale nenechá rozhodit. Ona má v kuchyni jasno. Ač není radikální ekolog, snaží se rodinu a přátele hostit jídlem, které je šetrné k planetě. Lucie miluje připravovat oslavy s rodinou a přáteli. Do pořadu ji přihlásila kamarádka a výhru by investovala do dovolené nebo na vylepšení rodinného bydlení.

Michal má v úterý trochu zmatek ve víně

Michal zařadil do jídelníčku maso po burgundsku, ale nesehnal burgundské, a tak na kameru tvrdil, že sáhl po portském. Nakonec ovšem zjistil, že použil lahev s vínem z Bordeaux (určitě lepší volba než portské). Martina je opět nespokojená, ale prázdný talíř ji usvědčuje.

Michal (31) pracuje jako řidič. Tvrdí o sobě, že je extrovert. Do pořadu ho přihlásil kamarád, ale netuší, jestli tomu tak bylo proto, aby ho potěšil, nebo se mu za něco pomstil. Výhru by dal za dobrodružnou dovolenou v Dolomitech. Jeho snem je cesta kolem Mont Blancu. Nemá žádné velké ambice na vítězství.

Ve středu je to v penzionu s Lukášem

Lukáš žije v penzionu, kam také pozval své hosty. Na nic si nehraje. Knedlíčky v polévce rozvařil, takže pokrm vypadá spíše jako ragú. Hosté to vezmou s úsměvem, tedy až na Martinu.

Lukáš (19) nepředpokládá, že by vyhrál. Hosty dojme svým životním příběhem. Vychovala ho babička. Když zemřela, staral se o něj bratr. Máma si udělala víc dětí, než zvládla vychovat, otce nepoznal. Mladík původně do Prostřeno přihlásil majitele penzionu, ale ten se nemohl zúčastnit, tak to vzal na sebe.

Čtvrtek je v režii Květy

Květa zariskovala a připravila cibulačku. Ovšem ta nemá kromě cibule nic společného s klasickou cibulačkou, která si vysloužila svou nesmrtelnost i ve francouzské komedii. Uvařená cibule s rozvařeným taveným sýrem by nejspíš dokázala francouzské kuchaře dohnat k sebevraždě. Ani další jídlo nebude úplně tradiční. Jen stěží by se tak Květa dala nazvat dobrou kuchařkou. Ale snaha byla.

Uklízečka Květa (50) na své kuchyni udržela manžela a dvě děti. Jídlo, které hostům nabídla, má v oblibě její rodina.

Vrchol gurmánského týdne u náročné Martiny

Nikdo nečekal, že Martina zrovna v pátek zapomene vařit. A navíc silně podcení přípravu. Nedočkaví hosté nahlíží do kuchyně, kde není nic hotové. Už u polévky hosté dostanou záchvat smíchu. Něco takového ještě nejedli.

Pečovatelka Martina (46) si možná malou lekci zasloužila. Vnoučata, kterým by výhru dala, se asi dárku od babičky nedočkají. Martina už jednou v Prostřeno vyhrála. Nabízí se otázka, co se tentokrát stalo?

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text