Prostřeno: První dubnový týden začínáme výbuchem papiňáku. To se nebude dobře uklízet

Prostřeno: První dubnový týden začínáme výbuchem papiňáku. To se nebude dobře uklízet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prostřeno bude tentokrát v Jihomoravském kraji, kde se o hlavní výhru 60 tisíc, další tisíce v divácké volbě a titul nejlepšího hostitele utkají tři ženy a dva muži. Už tradičně hosté na kameru nebudou své konkurenty šetřit, ale u stolu to bude samá pochvala.

V pondělí Josef ukáže, co rozhodně nedělat

Josefův život je spojen s dobrovolnými hasiči a původně chtěl v hasičárně i vařit. To mu však nevyšlo, stejně tak nemohl vařit ani u sebe doma, a tak zvolil půjčený byt. A to se mu tak trochu stalo osudným – přece jen cizí kuchyně mu na výkonu nepřidala.

Nadšený člen dobrovolných hasičů vsadil na menu, které na papíře vypadalo hodně zajímavě, ovšem na talíři to bylo už o poznání horší. Pepa slibuje filírované domácí uzené s domácí houskou, hovězí vývar s domácími nudlemi, hamburskou vepřovou pečeni s karlovarským knedlíkem a pana cottu s malinovým přelivem. Půjčená kuchyně Pepu brzy „dohnala“, když při vaření zjišťoval, co všechno mu chybí a co všechno si z domova nevzal. Kvůli tomu se dostal do časového presu. A ještě k tomu mu vybuchl papiňák i s polévkou. Pečivo ani nudle pak nestíhal, ale dal si záležet s hasičskou zábavou.

V úterý se předvede studentka Eliška

Její největší vášní jsou koně, jezdectví, zvířata a celkově farmaření. Sama o sobě tvrdí, že je energická, spontánní a naivní holka, která se ráda směje. Bohužel ani Eliška nemůže vzít hosty do svého studentského bytu, protože nedostala od majitele povolení, tak i ona volí variantu půjčeného bytu. Menu dala dohromady s kamarádkou a s ní ho také trénovala. Nejvíc se bojí přípravy masa, které nedělá často. Eliška přiznala, že v minulosti bývala i vegetariánkou. I ona se dostala do časového presu, ale nakonec si se svým menu poradila a připravila pomazánky, kachní vývar s domácím drobením, kachní stehno na medu s domácím bramborovým knedlíkem a pomerančovým zelím a burkvízský nepečený dortík ve skleničce.

Středeční hostinu servíruj Isabela

Ta ráda tráví čas s rodinou nebo kamarády. Miluje procházky a baví ji sport. Isabela si myslí, že je velmi přátelská, empatická, milá a citlivá. Občas je tvrdohlavá a urážlivá, ale pracuje na sobě. Isabela hosty pozve přímo do centra Brna do studentského bytu a vsadí na moderní menu, když připraví játrovou paštiku s domácím chlebíkem, zuppu di pomodoro, hovězí líčka na červeném víně, pyré a čokoládové brownies s pistáciovým krémem. Isabela si kreativně poradila s úkolem týdne, kdy churros udělala z toustového chleba. I snaha se počítá.

Ve čtvrtek u středoškoláka Tomáše

Toho baví programování a hraní videoher. Myslí si o sobě, že je cholerik. Student střední školy vsadil na bagetu s kouzelným dotykem bylinek a vajíčky, polévku nazval hladový dělník, jako hlavní chod bude špagetová symfonie a na závěr udělá bezlepkovou lahůdku. Tomáš se v uplynulých dnech projevil jako ten, co nemá rád rajčata, ale v určitém stavu mu nevadí. Hosté očekávají, že se na večer vykašle, ale Tomáš je překvapí – budou v šoku z toho, jak připraví slavnostní tabuli a jak se postaví ke svému večeru. Tomáš přizná, že menu sestavoval s maminkou, která mu pomohla i se zábavou.

Jana to v pátek poplete s větrníkem

Páteční večeři připraví Jana. Mezi její koníčky patří rodina, pes, vaření a ráda hraje deskové a únikové hry. Baví ji drobné práce v dílně a práce se dřevem. Ráda sleduje kvalitní seriály a hororové filmy. Sama o sobě tvrdí, že je veselá, bláznivá a vždy je pro každou legraci. Sází na moderní menu – plátky z kachních prsíček s Pao de queijo a domácí ochucenou majonézou, kuřecí vývar, hovězí maso na červeném víně a brambory a jako dezert větrník. Jak se jí menu povede? A kdo nakonec zvítězí?

Zdroje článku:
  • Press kit,
  • Autorský text