Příští týden ve Zlaté labuti: Všichni chtějí zachránit Báru

Příští týden ve Zlaté labuti: Všichni chtějí zachránit Báru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál ani po 15 epizodách neztrácí náboj, a tak je radost se každý čtvrtek vracet do příjemného prostředí obchodního domu. Jediným nepříjemným aspektem seriálu je skutečnost, že tam vlastně nikdo není šťastný. Ani jedna dvojice, ani jedna rodina.

Trochu to připomíná jiný seriál konkurenční televize, kde se také tvůrci rozhodli, že nikomu nedopřejí ani chvíli obyčejného lidského štěstí. Copak dnes diváci chtějí vidět jen trápení a musí lotrům pořád vše procházet?

Událostí číslo jedna je pro všechny zaměstnance obchodního domu (a majitele) záhadné odvedení prodavačky Báry. Ta sice věděla, že ji gestapo hledá, ale asi ztratila pud sebezáchovy. Odevzdala se tak do spárů Viktora Hesse. A nikdo neví, co se vlastně potom stalo.

Původně se mluvilo o tom, že by Bára měla posloužit jako návnada k tomu, aby se ukázal její přítel Marek Záhoř, kterému se podařilo uprchnout. Jenže všechno je úplně jinak. Záhoř už zase bydlí ve svém bytě, a to „k velké radosti“ manželů Mauerových. Nevypadá to, že by měl z něčeho strach. Bylo by podivné, aby Němci nehlídali bydliště protřelého kriminálníka na útěku, nebo aby se alespoň nenašel nějaký chytrák, který by už dávno Němcům nedonesl novinku, že je Záhoř doma.

Gruber
Gruber | Zdroj: TV Nova

O Báru mají strach i její kamarádky a spolubydlící. Eva byla rozhodnutá přijmout dvoření Grubera a zkusit něco zjistit, ale to podcenila svého protivníka. Gruber se nakonec vůbec nechoval jako muž, který by chtěl ženě složit poklonu. Podobně jako si to zažila i Irena, tento vrchní velitel Prahy spíše rád ženy ponižuje, než aby si trošku zaflirtoval. A jeho moc nahání strach i Ireně.

Dokonce i bytná se vydala na nebezpečnou misi, aby o své podnájemnici něco zjistila. Ani ona však nepřinesla sebemenší dobrou zprávu.

Mauerovi samozřejmě o návratu Záhoře informovali Václava Macha –⁠ a ten zase Petra Kučeru. Ani on nedokázal zjistit o své zaměstnankyni nic nového, navíc dostal dobře míněnou radu, aby neukazoval, že mu na někom záleží, protože tím se stává zranitelným.

I přes nelibost Macha se Petr nakonec vypraví za Záhořem, ale ten mu jen ukazuje, jakou má nad ním převahu. Hodlá se s ním bavit jen v případě, že dostane slib, že Petr nechá Báru být.

Právě s příchodem Záhoře se stane zvláštní věc. Mauerovi si své úspory a pár šperků berou do práce, protože Záhořovi nevěří. V práci se jim ztratí chlapec, kterého se ujali. Doslova se po něm slehne zem. S ním zmizí i šperky a peníze, které měl Mauer v saku. Věděl o nich jen chlapec a manželka.

Záhoř si z nešťastných manželů ještě dělá legraci, že jako dítě také kradl, a dokonce i Bára. Mauer se začíná smiřovat s myšlenkou, že je okradl chlapec, kterého se ujali, a že v tom má nějakým způsobem prsty i Záhoř. Ale manželka Anna tomu odmítá věřit. Oba se nakonec rozhodnou vrátit na ubytovnu.

Ještě větší záhadou však je dohoda, kterou uzavřel Marek s Hessem. Ten mu přivedl až domů Báru. Něco však za svou laskavost bude chtít, ale teprve se ukáže, co to je. Je docela možné, že gestapo jen hledá způsob, jak se dostat k majetku Kučerových. Záhoř v tom bude jistě hrát nějakou roli.

Zdroj článku:
  • autorský text