Příští týden ve Zlaté labuti: Rekonstrukce loupeže v klenotnictví vystrašila Báru. Marek se bude chtít zachránit

Příští týden ve Zlaté labuti: Rekonstrukce loupeže v klenotnictví vystrašila Báru. Marek se bude chtít zachránit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Bára dozvěděla, že se v obchodním domě objeví její bývalý přítel Marek, začala být hodně nesvá. Až moc dobře ho zná, a tak je přesvědčena o tom, že se bude chtít buď zcela vyhnout vězení, nebo alespoň zmírnit svůj trest za krádež šperků. A v sázce je opravdu hodně.

Čím víc Bára o věci přemýšlí, tím větší má strach, a to hlavně o Petra. Policie a gestapo rozhodně uslyší na argumenty, které jim Marek může, výměnou za zmírnění trestu, nabídnout. Vždyť Tichá se nechala chytit s falešným pasem a se šperky, když se pokoušela prchnout se synem ze země.

To si Němci mohou vyložit i tak, že krádež byla fingovaná tak, aby Petr mohl dát ženě na cestu něco, co by jí pomohlo. V jeho společenském postavení pro něj nebyl problém obstarat pas, což nakonec může potvrdit i Marek – byl to právě on, kdo mu ho pro Tichou sehnal. Když přidá informaci, že Tichá pobývala několik dní přímo v bytě Petra Kučery, vyšetřující Hess dostane přesně to, co potřebuje.

Nejde tak úplně o krádež šperků, i když spona paní Gruberové, která byla mezi ukradenými předměty, vše jen zhoršila. Pokud se prokáže, že majitel podnikal něco proti současnému režimu, Němci budou mít dobrý důvod nasadit do Zlaté labutě svého člověka jako nuceného správce .

Když přišel Hess, policisté a Marek do obchodu, vypadalo to opravdu tak, jak Bára očekávala. Vše však bylo ještě komplikovanější, když Hess začal tlačit na Marka, aby mu řekl, kdo mu pomohl s otevřením trezoru a kde vzal nákresy trezoru, které se u něj našly.

Marek s klidem trochu taktizoval, protože potřeboval získat čas. Čas na to, aby mohl dát Báře vědět, co od ní potřebuje. Když mu však začal Hess vyhrožovat provazem a později oběšením na drátě, které je ještě horší, musel už začít alespoň předstírat dobrou vůli ke spolupráci.

Studená sprcha čekala starého klenotníka Pulkrába. Ten poznal, že plánek trezoru nakreslil jeho syn Kamil. Ten nedokáže strávit, že kvůli židovskému původu už obchod nevedou, a navíc jeho otec stále chválí jen Martina, který o vedení klenotnictví vůbec nestál. Arne Pulkráb se rozhodl, že vinu vezme na sebe, když bude muset, aby syna i Martina chránil.

Arne Pulkráb se synem Kamilem a s Martinem Kantorem
Arne Pulkráb se synem Kamilem a s Martinem Kantorem. | Zdroj: TV Nova

Marek se opravdu dohodl s Hessem na spolupráci, ale šlo mu vlastně jen o to, aby se dostal na toalety v obchodě, kde by mu Bára měla dle pokynů, které jí ve vzkazu poslal, nechat něco, čím si Marek odemkne želízka. Bohužel ho policista odvedl na dámské záchodky, kde nejsou okna. Bára ale dokázala vše zachránit, a tak sponku z vlasů nakonec Markovi zvládla předat.

Ten nic podstatného Hessovi neprozradil, cestou v autě se mu podařilo zbavit se želízek a vyskočit z auta. Později kontaktoval Báru a chtěl po ní, aby utekla s ním. Ta ho však odmítla.

Zdroj článku:
  • autorský text