„Příběh byl pravdivý a na 98 % přesný!“ Film Erin Brockovich – zajímavosti a drobné odlišnosti

„Příběh byl pravdivý a na 98 % přesný!“ Film Erin Brockovich – zajímavosti a drobné odlišnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americké filmové drama z roku 2000 od režiséra Stevena Soderbergha, které získalo dohromady pět nominací na Oscara. Hlavní roli si zahráli Julia Robertsová a Albert Finley.

Hlavní hrdinkou je dvakrát rozvedená matka tří malých dětí bez peněz, majetku, potřebného vzdělání, a dokonce i bez práce. Snaží se prosadit jako sekretářka v advokátní kanceláři, chce něčeho dosáhnout a chopit se šance.

Dotáhla do konce případ, při kterém elektrárenská společnost musela zaplatit pokutu 333 milionů dolarů za znečištění podzemní vody. Následky na lidech v místním městě jsou katastrofální – objevily se zhoubné nemoci, genetické změny a potraty. Díky tomuto úspěchu se vypracuje na výborně placenou právní asistentku.

„Příběh byl pravdivý a na 98 % přesný,“ říká Erin. Jedna z mála chyb, které se ve filmu objevily, že ve skutečnosti byla Erin Miss Pacific Coast, ve filmu ji představili jako Miss Wichita. Ve filmu Erin s jejím právníkem Edem soudní proces prohrála, ve skutečnosti ale vyhrála a proběhlo finanční vypořádání.

Zajímavosti

1. Skutečná Erin Brockovich si ve filmu zahrála malou roli, a to postavu servírky Julii.

2. Svůj vlastní příběh Erin prodala za 100 000 dolarů.

3. Natáčení se zúčastnila i Emma Roberts, neteř Julie.

4. Soudce LeRoy A. Simmons si také zahrál sám sebe. Byl první, který případ soudně posuzoval.