Ordinace v růžové zahradě: Rozdováděná Bočanová opepřila jinak nudný příběh

Ordinace v růžové zahradě: Rozdováděná Bočanová opepřila jinak nudný příběh
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak to vypadá, na tomto pokračování seriálu se podepsaly letní dovolené. Byl vlastně o ničem, ale dobrou zprávou je, že si volno užíval i Petr Rychlý a neproháněl se po kamenické nemocnici ve své neviditelné podobě doktora Mázla.

Velkou část děje zabrala linka pacienta Sama v kómatu, což je zřejmě to nejotravnější, co v současné sérii vůbec je. Ale herec Petr Havránek už má zřejmě z natáčení proleženiny, tak to vypadá, že se konečně probudí a nebude se v práci válet v posteli. Hýbl totiž prstem!

Bianka u pacienta, zdroj: TV Nova

Biance je samozřejmě jasné, že by měla jít s pravdou ven, a Dominika na ni usilovně tlačí. Jenže popularita, kterou jí pozice Samovi přítelkyně přinesla, se jí zalíbila. Celé dny se tak věnuje spíš svým sociálním sítím než medicíně. Chudáci kameničtí pacienti, jestli je jednou bude léčit.

Trochu života epizodě přinesla dějová linka Bobana Švarce. Škoda, že ho nehraje někdo sympatičtější, než je Martin Zounar.

Boban tedy naplno rozjel seznamování přes falešný účet na seznamce a s obličejem Kaliny se mu daří. Falešná exotická kráska, za kterou se ukrývá rázná šéfová nemocnice Darina Márová (Mahulena Bočanová) je z falešného nápadníka, o kterém se domnívá, že je doktorem Kalinou, naprosto okouzlená.

Boban je plný vášní, které se derou ven, jenže ani on není natolik hloupý, aby mu nedošlo, že rande, na kterém se objeví místo vymydleného fešáka Kaliny obtloustlý Švarc, nemusí dopadnout úplně nejlépe. A to je chvíle pro Vilíka, aby přesvědčil doktora, že jeho kráska je do něj určitě až po uši zamilovaná a drobné vady na kráse mu odpustí. Jestli to Vilík myslí vážně, nebo chce jen dokončit náročný úkol a zbavit se dotěrného kamaráda, aby si s Evou mohl konečně zadovádět, není zřejmé.

Nicméně se mu opravdu podaří Bobana přesvědčit, a dokonce mu vybere tiché místo za městem, kde by se mohl s virtuální přítelkyní konečně potkat. Bude tam hlavně tma a třeba si kandidátka na milenku nevšimne, že za ní nepřišel Kalina.

Nažhaveného Švarce dokonce v podvečer odveze k hvězdárně za město, aby Boban obhlédl terén a vše připravil. Hvězdárna je sice zavřená, ale okolí je velmi romantické. Deka, piknikový koš s občerstvením a dalekohled mají doladit atmosféru.

Vilík odjíždí a Boban zůstane v lesíčku na kopci sám. Chce si na zpáteční cestu do města zavolat taxi. A blíží se finále. Darina, náležitě vyparáděná, dorazila na místo. Tma už sice byla, ale ne taková, aby se nezhrozila, když místo rozdychtěného Kaliny nachází na místě jejího nejotravnějšího doktora, ze kterého má kopřivku. Ani Boban není nijak nadšený, když zjistí, že nebyl sám, kdo trochu na seznamce lhal.

Jenže co čert nechtěl, jak se dychtivě procházel po kopcích, přišel o telefon a šéfová ho odmítá vzít zpět do města. Vyjádří se, že by musela deratizovat auto. Po prvním návalu zlosti se však nad doktorem smiluje a půjčí mu alespoň telefon, aby si mohl zavolat odvoz. Nešikovnému Švarcovi se podaří telefon rozbít a když se chystá Darina odjet, selže jí auto.

Moc náhod najednou, že? Ale produkce zřejmě nenašla jiný způsob, jak věrohodněji dát pár dohromady. Trosečníci povzbuzeni dobrým jídlem a vínem se nakonec přece jen v autě sblížili. Ani jednomu se nechtělo jít pešky do města, a nakonec byla přece tma a auto poskytlo dost místa pro trochu rozptýlení.

Zatímco Darina dováděla na kopci, její bývalý manžel doma ztratil slova. Táňa si z nemocnice přinesla Budulínka.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek