Helena Růžičková byla živel. Do rolí dokázala vnést svůj elán i duši, navíc měla dar věštění

Helena Růžičková byla živel. Do rolí dokázala vnést svůj elán i duši, navíc měla dar věštění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V zimě to bude už dvacet let, co se s námi nepřehlédnutelná Helena Růžičková rozloučila. Vlastně je ale tady s námi pořád, a to nejen v košilatých komediích Zdeňka Trošky. Připomenout si ji v říjnu můžete třeba v komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…!, kde i v malé roličce dokázala zaujmout.

Česká televize má v nabídce reprízovaný seriál Vlak dětství a naděje, kde opět ztvárnila silnou ženu s velkým srdcem, která se umí poprat s osudem. A to uměla i ve svém vlastním životě. Úžasné role vytvořila i v Dívce na koštěti, v komedii „Pane, vy jste vdova!", kterou nabízí 14. 10. Prima Max.

z filmu Pane, vy jste vdova!
z filmu Pane, vy jste vdova! | Zdroj: FTV Prima

Když jí byla diagnostikovaná rakovina, lékaři ani nevěřili, že se dožije začátku léčby. Nakonec se s rakovinou rvala dva roky, nikdy neztrácela dobrou náladu a nestáhla se do ústraní. Bohužel její zesláblé tělo nakonec podlehlo a selhaly jí ledviny. Poslední dny trávila v umělém spánku, který jí lékaři naordinovali na její přání. Tušila…

Kromě desítek komediálních i dramatických rolí v divadle i před kamerou bylo její velkou vášní věštění.

Schopnost věštění měla v rodině

Věštecké schopnosti zdědila po své matce, jak uvedla sama herečka. Její maminka údajně předpověděla bombardování Prahy v roce 1945.

Helena Růžičková ráda věštila z ruky, milovala numerologii a stejně tak i věštění budoucnosti z kávové sedliny. Budoucnost často odkrývala i svým hereckým kolegům a neskrývala ani nemilé osudové události.

Tvrdila, že datum narození o člověku vlastně řekne vše. Mnoho jejich přátel se chlubilo tím, že od ní slyšeli předpověď, která se do puntíku splnila. Zpěvačka Hana Zagorová se od ní ve svých čtyřiadvaceti letech dozvěděla, že si na pravou lásku bude muset ještě dlouho počkat, a to až do svých šestačtyřiceti let, jejím osudovým mužem bude zpěvák, ale ne Čech, a prožije s ním mnoho šťastných let. A právě v tom období do jejího života vstoupil operní pěvec slovenského původu Štefan Margita.

Na zákeřnou nemoc upozornila herečku Martu Vančurovou, která prodělala rakovinu prsu. Zpěvačku Naďu Urbánkovou varovala před dopravní nehodou, která ji také potkala. Ivetě Blanarovičové vyvěštila syna. Dokonce jí věštba ukázala, že její kamarád Jiří Hrzán zemře v mladém věku.

Blízká přítelkyně Marie Formáčková dokonce uvedla, že předpověděla kdysi dávno Miloši Zemanovi, že bude prezidentem, a to dvě volební období. Údajně se jen usmíval. Bydlel ve stejném domě jako její syn a ona ho občas během rodinných návštěv potkávala.

Helena Růžičková věděla, že by svůj osud měla nechat skrytý, ale když onemocněla, rozhodla se udělat výjimku a údajně věděla, že nezemře na rakovinu, ale půjde o jinou příčinu. Věděla i kdy. Nebrala to nijak tragicky a věřila, že syn a manžel už na ni čekají…

Zdroje článku: