Tento oblíbený seriál ještě dostane 5. řadu, pak ale má být konec. Aspoň se teď na Netflixu objeví 4. řada

Tento oblíbený seriál ještě dostane 5. řadu, pak ale má být konec. Aspoň se teď na Netflixu objeví 4. řada
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, čeho se fanoušci obávali, se stane pravdou: Netflixový seriálový mega-hit „Stranger Things“ definitivně skončí pátou sezónou. Nejprve se však musí ukázat čtvrtá sezóna – ta bude rozdělená do dvou částí, první část nás potěší v květnu, druhá v červenci 2022.

4. řada rozdělena

Matt a Ross Dufferovi, producenti seriálu, říkají, že rozdělení na dva díly je způsobeno masivní dobou běhu čtvrté řady. Sice má devět epizod, což je obvyklý počet pro tento formát, minutová délka je ale dvakrát delší než kterákoli z předchozích sezón.

Dichotomie seriálů je docela běžná, aby se získala lepší čísla sledování. Existují určité náznaky, že Netflix nyní ustupuje od – původně revolučního – přístupu (vysílat všechny epizody jedné řady najednou), protože konkurence od Disney+ a Amazon slaví velký úspěch s modelem týdenního vysílání.

Dosud se ví jen málo o ději (to by mělo potěšit fanoušky citlivé na spoilery). Jediné, co zatím víme: Šest měsíců po Starcourtu, kdy Hawkinsem otřásla hrůza a destrukce, se naše skupina přátel musí vypořádat s následky. Objevuje se také nová, příšerná a samozřejmě nadpřirozená hrozba.

5. řada bude poslední

5. sezóna Stranger Things pak bude oficiálně poslední sezónou úspěšné série. Před sedmi lety měli Matt a Ross Dufferovi celý příběh naplánovaný a od začátku měli na mysli čtyři nebo pět sezón. 

Dufferovi ve svém otevřeném dopise fanouškům také píší: „Ve světě Stranger Things je stále potřeba vyprávět mnoho vzrušujících příběhů: nové hádanky, nová dobrodružství, noví nečekaní hrdinové.“ I když pro hlavní postavy kolem Eleven (Millie Bobby Brownová) po páté sezóně skončí, konec značky Stranger Things není ani zdaleka v dohledu.

 

Zdroje: