Nový true crime seriál na Netflixu nám ukáže, jak funguje mozek inteligentních kriminálních myslí

Nový true crime seriál na Netflixu nám ukáže, jak funguje mozek inteligentních kriminálních myslí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Netflixu se objevil nový true crime dokument o barmanovi, který se vydával za britského tajného agenta, aby se stal milionářem – což se mu na chvilku i povedlo. Tentokrát se ale náhodou nejedná ani o sexuálního ani o vražedného zloducha.

Opravdové zločiny fascinují

Na Netflixu najdeme nespočet podivných, sexuálních až brutálních skutečných kriminálních příběhů. Ať už jde o intenzivní vhled do zvrácené psychiky Teda Bundyho, hon na tajemného vraha v pláštěnce nebo totální šílenství, kterému říkáme „Pán tygrů“. Tzv. true crime pořady jsou velmi oblíbené, a to hned z několika důvodů. Experti tvrdí, že se díváme na tyto skutečné kriminální případy především ze dvou důvodů: Baví nás to, že tento horor je pravdivý, a ne vymyšlený nějakým autorem scénářů anebo dostáváme lepší pocit sami ze sebe, protože víme, že bychom nic takového neudělali.

Právě proto Netflix produkoval další takovýto seriál. Tentokrát ale trochu změnil téma, aby nešlo vždy jen o vraždy. 18. ledna 2022 slavil premiéru Netflixový originál „Manipulátor“.

Neskutečný skutečný James Bond

„Manipulátor: Hon po ultimativním podvodníkovi“ je kompletní název tohoto třídílného kriminálního dokumentu o barmanovi Robertu Hendy-Freegardovi, jenž se dokázal během deseti let – od roku 1992 do roku 2002 – vydávat za britského tajného agenta pracujícího pro MI6 a vydělat si tím přes milion liber.

Jakýsi pseudo-James Bond dokázal zmanipulovat několik mužů i žen, aby mu uvěřili, že jsou cílem teroristické organizace IRA, a přiměl je, aby mu poslali velké sumy peněz, které by pro ně uschoval a vrátil, až budou v bezpečí. Peníze se samozřejmě nikdy nedostaly zpět k majitelům. V novém seriálu se tedy můžete podívat, jak málo stačí, aby se z člověka stala oběť podvodníka.

 

Zdroj: