Novinky na Netflixu na víkend 15.–16. ledna

Novinky na Netflixu na víkend 15.–16. ledna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybrali jsme pro vás na tento víkend čerstvé novinky například od našich severních sousedů nebo netradiční zajímavý projekt z japonského kriminálního prostředí.

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko 2022, thriller

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikose“ Skotarczaka, který se z nudného směnárníka stal jedním z největších gangsterů v Polsku. Film režíroval Maciej Kawulski.

Nikos je muž s nezkrotnou chutí po úspěchu, který se specializuje na nelegální dovoz aut do Polska. Velké peníze, budování automobilového impéria a velkolepý útěk z vězení. Jeho život je jako jízda na horské dráze.

Filmu je vytýkaná zbytečně dlouhá stopáž 184 minut. Místy je tak při sledování trochu nuda a snaha o vytvoření filmu v hollywoodském stylu úplně nevyšla. Přesto jde o průměrný film, který nikoho neurazí.

Novinářka

  • 1. řada japonského seriálu, 2021

Jde o adaptaci stejnojmenného celovečerního úspěšného filmu z roku 2019, The Journalist. Ten oslovil diváky přímou konfrontací s japonskými politickými zločiny a skandály posledních let. Se svým šokujícím řešením společenských tabu, napínavým vývojem a stylovým vizuálním zpracováním získal film ceny ve třech hlavních kategoriích na 43. ročníku předávání cen japonské akademie včetně nejlepšího snímku roku a také řadu dalších filmových cen. V této nové sérii The Journalist hraje Ryoko Yonekura (na úvodní fotografii) hlavní hrdinku Annu Matsudaovou, reportérku Toto Newspaper. Žena se snaží odhalit problémy v moderní japonské společnosti. Seriál režíruje Michihito Fuji, který je podepsaný pod oceňovaným filmem. Český divák má možnost nahlédnout do méně známého, přesto určitě atraktivního prostředí japonského zločinu.

Barák

  • třídílný animovaný projekt VB, 2022

Zábavu přinesou tři hodinové epizody animované černé komedie pro dospělé. Tři různé příběhy spojuje jeden dům v různých časových obdobích. Snímek byl vyrobený přímo pro Netflix v Londýně v režii Emmy de Swaef a Marca J. Roelse.

 

Zdroj:

  • autorský článek