Co jste nevěděli o nejkontroverznější postavě oblíbené série Bridgertonovi

Co jste nevěděli o nejkontroverznější postavě oblíbené série Bridgertonovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu, který je perlou Netflixu, hraje excentrickou a milovanou královnu Charlottu, v reálu je Golda Rosheuvel neúnavná bojovnice za lidská práva, žena, která nikdy nezradila svou identitu, aby měla snadnější život. Přesto si dokázala vybudovat respekt a kariéru.

Prosazování práv LGBT komunity má novou tvář, Goldu Rosheuvel, britskou herečku, která je veřejnosti známá svou rolí v seriálu Bridgertonovi, kde hraje královnu Charlotte. Bezprecedentní obsazení ženy tmavé pleti do role královny v době „Regency“ vzbudilo už od první série bouřlivé diskuse.  

Hvězda vysoce uznávané show byla oceněna cenou Equality Award za prosazování lidských práv během prestižní akce v New Yorku. Dvaapadesátiletá hvězda, otevřeně lesbička, cenu komentovala tím, že přítomným vyprávěla o některých relevantních zkušenostech ze své kariéry, ve které vždy zůstala věrná sama sobě a své identitě.

Golda Rosheuvel, příklad autenticity a úspěch

Úspěšný příklad z profesního i osobního hlediska, Golda Rosheuvel se stala novým symbolem v boji za lidská práva. Herečka při přebírání ceny na jevišti zdůraznila, že by nikdo neměl byl nucený skrývat svou osobní identitu kvůli pracovní příležitosti. Ona sama je potom příkladem, že se lze prosadit, přestože se člověk otevřeně přihlásí ke své identitě.

Právě to je její životní zásada, kterou od počátku své kariéry prosazuje.

Rosheuvel řekla, že se nikdy nenechala ovlivnit svou sexuální orientací, a také odmítla rady těch, kteří jí navrhovali, aby své preference skrývala, protože by její orientace mohla být překážkou v kariéře.

Golda Rosheuvel, která je ve vztahu se spisovatelkou Shireen Mula, hrdě prohlásila, že se nikdy nezradila a že autenticita je jedním z klíčů k jejímu úspěchu.

Boj za lidská práva

Roshuevel si je jistá, že její životní příběh a zkušenosti jsou důležité pro ty, kteří teprve zvažují, zda mohou odhalit svou sexuální a genderovou identitu. Herečka je v kontaktu i s politickými osobnostmi, které pracují na zákonech o rovnosti. Ty by měly zaručovat větší ochranu menšinám diskriminovaným na základě sexuální orientace.

Novinky z Netflixu

Netflix oznámil prequelovou sérii, která se zaměří na mýtickou postavu královny. V mladší verzi si její postavu zahraje India Amarteifio. Ve spin-offu se objeví i původní interpretka seriálu Golda Rosheuvel spolu s kolegy Adjoou Andoh (lady Agatha Danbury) a Ruth Gemmell (lady Violet Bridgerton). 

Zdroje článku: