Na lovu: Potřebu ustavičně bavit lidi a dělat si z nich legraci vnímá Ondřej Sokol jako své prokletí

Na lovu: Potřebu ustavičně bavit lidi a dělat si z nich legraci vnímá Ondřej Sokol jako své prokletí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Populární moderátor Ondřej Sokol si uvědomuje, že to s legrací někdy přehání, jenže zároveň ho to baví. A co si budeme povídat, diváci ho za to zbožňují. S přijetím moderování pořadu Na lovu dlouho neváhal. Ne vždy se mu tam podaří uhlídat vlastní pusu, ale on ji ani hlídat nechce.

Ondřej Sokol to s legrací přehání – naštěstí pro nás

Ondřej Sokol je nejen moderátorem oblíbených televizních soutěží, ale také nadaným hercem a režisérem. Jak přiznal během rozhovoru pro DVTV s moderátorkou Danielou Drtinovou, už si ani nevzpomíná, kdy se naposledy nudil. Vždycky toho dělal hodně a v současnosti prý víc, než by chtěl. Je proto pod velkým tlakem, dokonce mívá návaly. Ostatní lidi se přitom ve všech svých profesích snaží z nudy vytrhávat a bavit.

Často to tak trochu přeháním s tou legrací z lidí. Je to takové moje prokletí, ale hrozně mě to baví.

Se soutěžícími by neměnil. I tak si užije dost

Když přišla nabídka moderovat českou verzi soutěže Na lovu, Ondřej Sokol prakticky vůbec neváhal. Kdyby to byla jakákoliv jiná soutěž, asi by moderování zvažoval déle, ale britský pořad The Chase si oblíbil už dávno. Pravda, obliba této novinky u českých diváků rychle stoupla a přišla řada i na napínavější podobu Superlov, která pro Ondřeje byla – minimálně zpočátku – náročnější. Tam se totiž soutěží před živým publikem, a tak se moderátor právem obával, že soutěžící budou hrozně vystresovaní. Naštěstí se jeho obavy nepotvrdily.

„Ačkoli jsem si nikdy nepředstavoval, že zrovna moje kariéra bude mířit k tomu, že budu moderovat soutěž, tak tím se ty dveře otevřely daleko víc.“ Nikdy ale neměl chuť vyměnit si místo se soutěžícími. „Já ty odpovědi taky nevím, takže já si zasoutěžím dost. Ještě vlastně nemusím odpovídat, což je úplně ideální… Všichni ostatní musejí říct správnou odpověď. Já si užiju jenom, když ji vím, a zapomenu na ty, které nevím.“

Někdy se Ondřeji Sokolovi podaří odhalit odpověď na otázku, která je záhadou třeba i samotným lovcům. Pochopitelně se mu to poštěstí hlavně u témat z jeho oboru. Zjistil navíc, že ho docela baví také všeobecný přehled. Vždy si myslel, že podobné znalosti jsou v praktickém životě k ničemu, ale právě tady je člověk zužitkuje.

Příprava na další díl oblíbené soutěže
Příprava na další díl oblíbené soutěže | Zdroj: TV Nova

Nechce si dávat pozor na pusu

Víc než vlastní netušené znalosti Ondřeje Sokola překvapuje, když se mu podaří vyplodit nějakou hlášku, kterou od sebe sám nečekal. Rád nechává pusu volně mluvit, aniž by se hlídal, protože právě tou bezprostředností a otevřeností často vznikají nejvtipnější situace. Ne vždy to ale bývá vhodné. „Myslím, že z každého dílu se musí něco vystřihnout. To víte, doba je korektní, ale rozhodl jsem se, že si tím nebudu lámat hlavu. Zase jako nikdy neřeknu nic, za čím bych si opravdu nestál. Někdy to blbě vyzní, tak poprosím, jestli by to tam třeba mohlo nebýt, anebo je to rovnou jasné z reakcí kameramanů a celého štábu, že jsem to jako přehnal.“

Dobou, kdy si skutečně musel dávat pozor na to, co říká, si už oblíbený moderátor prošel v dospívání, a nadále to dělat nechce.

Zdroje článku: