Zavzpomínejte na Podnikavou dívku v podání Melanie Griffith. Věděli jste, že herečka vyrostla s tygry a lvy?

Zavzpomínejte na Podnikavou dívku v podání Melanie Griffith. Věděli jste, že herečka vyrostla s tygry a lvy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hlavní roli v tomto kasovním trháku a řadě dalších vytvořila tato americká herečka, která se později proslavila jako manželka Antonia Banderase. Po zahájení herecké kariéry se Griffith v 80. letech představila v řadě zajímavých filmových rolí, za které získala během své kariéry mnoho ocenění.

Před kamerou už od plenek

Melanie Griffith se narodila 9. srpna 1957 v New Yorku. Tehdejší modelce a budoucí herečce Tippi Hedren a bývalému dětskému herci Peterovi Griffthovi. Manželství jejich rodičů skončilo, když jí byly čtyři roky, a Tippi přivedla Melanie do Los Angeles, aby začala nový život. To se jí povedlo, když dostala roli v hororu Ptáci od Alfréda Hitchcocka. Znovu se vdala a dcera vyrostla se třemi nevlastními bratry. Melanie také vyrůstala s tygry a lvy, protože je Tippi a druhý manžel Noel je vychovávali pro film Řev (1981), ve kterém rodina později hrála.

Kariéra Melanie však začala už v devíti měsících, kdy hrála v reklamě. Později získala další role, jednu z nich v The Harrad Experiment (1973). Tam poznala Dona Johnsona. Bylo jí 14 a jemu 22 let a už měl za sebou dvě zrušená manželství. Od matky dostala dívka svolení a přestěhovala se k herci. Pracovala hlavně v modelingu, aby si vydělala peníze.

Nebyla to stydlivá a naivní dívka

Potom s váháním přijala roli šestnáctileté dívky ve filmu Artura Penna Noc postupuje (1975) a ukázala se divákům v celé své mladé kráse. Své vnady potom ukazovala i v dalších filmech (Ha-Gan a Joyride v roce 1977). Konečně také dospěla a mohla se provdat za Johnsona. Manželství vydrželo půl roku.

Jak její kariéra postupovala, bohužel se jí do života připletly drogy a alkohol. Přišla tak o nabídky hlavních filmových rolí a začala se věnovat televizi. Tam se potkala se svým druhým manželem Stevenem Bauerem, který ji vytáhl z drog a donutil ji chodit na herecké kurzy. To ji pomohlo k návratu k filmu a Brian De Palma ji obsadil do výrazné role pornoherečky ve filmu Dvojník (1984). Tato role získala dobré ohlasy od kritiky a nominaci na Zlatý glóbus. Další nabídky se jen hrnuly. Bohužel v osobním životě to bylo horší a ani narození syna manželství neslepilo.

Problémy s muži a s drogami

Role, která ji zviditelnila nejen u domácích filmových fanoušků, přišla v roce 1988, kdy ji Mike Nichols obsadil do filmu Podnikavá dívka, kde si zahrála s Harrisonem Fordem a Sigourney Weaver. Kasovní trhák ji přinesl nominaci na Oscara a Zlatý glóbus.

Sláva ji znovu dostala do kolotoče s drogami a tentokrát to byl Nichols, kdo ji dotlačil k léčbě. Cestou na kliniku zavolala svému prvnímu manželovi o podporu. Když s ním otěhotněla, dokončila úředně rozvod s Bauerem a znovu si vzala Dona Johnsona a ze svazku se narodila Dakota Johnson, nyní známá herečka (50 odstínů šedi).

V další kariéře hrála v mnoha neslavných filmech a potom se ji opět podařilo v několika snímcích zaujmout diváky i kritiku. Ale svět a bulvár se spíše, než v kině bavili jejím životem v manželství. Rozchody a smíření už nikdo nepočítal. Johnson měl také problémy s drogami, ale Melanie se k němu opakovaně vracela až do okamžiku, než se potkala s Antoniem Banderasem ve filmu Jedna navíc (1995). Oba se rozvedli a na veřejnosti se ukazovali jako zamilovaní dorostenci. Melanie otěhotněla a byla svatba. Dcera Stella Banderas se narodila krátce po svatbě.

I přes žárlivost a neustálé podezíraní ze strany Melanie jim manželství vydrželo až do roku 2014. Zahráli si spolu ještě ve filmu Automata, ale snímek už spolu nepropagovali.

Rodinný život a charita

Melanie má skvělý vztah se svými dětmi i s matkou a po dalších převážně televizních projektech se věnuje charitativní práci a shání peníze pro matčinu rezervaci pro divoká zvířata a také pro projekt pomáhající popáleným dětem.

(Zdroj: https://www.csfd.cz/, https://www.imdb.com/?ref_=nv_home)