MasterChef Česko: Anička si chtěla živého humra odnést domů, ale nakonec se jí právě tento pokrm stal osudným

MasterChef Česko: Anička si chtěla živého humra odnést domů, ale nakonec se jí právě tento pokrm stal osudným
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V soutěži už je pouhých osm soutěžících, ale tento ročník je trochu nudný. Mezi amatérskými kuchaři není žádná výrazná osobnost, jako tomu bylo loni, kde se jich sešlo hned několik. Navíc protěžování Adama v každé epizodě je do očí bijící. I dnes ho „špinavý talíř“ ve stylu asijské kuchyně dostal na balkon.

V poslední epizodě se alespoň nikdo nespálil ani nepořezal. To je na letošní partu soutěžících docela výkon. Do první výzvy nastoupili kuchtíci ve dvojici a měli za úkol uvařit stejné jídlo, ale s malou komplikací. Neviděli na sebe. Jejich jídlo mělo stejně chutnat, ale také být stejně naservírované na talíři.

Dvojice to pojali různě. Terka se pasovala do role šéfkuchaře a Lucia tak vařila podle pokynů, které jí přes zástěnu Terka dávala. Stejně tak si své postupy prosadil Adam, který vařil ve dvojici s Honzou. Asi nejklidněji k vaření přistoupili Petra s Kubou. V kuchyni bylo hodně křiku, ale nakonec se všem podařilo jídlo uvařit.

Nejvíce se porotě líbilo jídlo od dvojice Petra a Kuba, kteří připravili jelení hřbet s omáčkou z jalovce, pohanku a restované žampiony. Na balkon šla samozřejmě i dvojice Adam a Honza s asijskou kuchyní a do bezpečí se dostali i Lucia a Terka s čočkou, s ragú z kořenové zeleniny a platýsem.

Do vyřazovací výzvy šla Anička a Péťa. Jejich dýňový krém chutnal jinak, Péťa měl holubí prsa málo udělaná a porotcům chyběla omáčka. Pro oba kuchtíky, kteří jsou přátelé, to nebyl dobrý okamžik, když proti sobě nastoupili ve vyřazovací výzvě.

Černé zástěry

Anička
Anička | Zdroj: TV Nova

Anička a Péťa si v druhé výzvě zkusili vařit s Honzou Punčochářem. A začít museli s živým humrem, což Aničku trochu rozhodilo. Nakonec se přemohla a vzala do ruky nůž, aby humra usmrtila, něž skončil v hrnci se zeleninovým vývarem.

Pracné jídlo zvládla Anička i Péťa, ale chuťově porotě chutnal více talíř, který připravil Petr. Anička se tak s kuchyní MasterChefa musela definitivně rozloučit.

Zdroje článku: