Lví král (2019): Předělávka vyvolala rozpaky, Beyoncé prý film zkazila

Lví král (2019): Předělávka vyvolala rozpaky, Beyoncé prý film zkazila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nová verze slavného animovaného filmu Lví král měla být lepší a okázalejší než originál, tvůrci však narazili na jeden stěžejní problém: je velice těžké předělávat něco, co už bylo svým způsobem dokonalé. Změnila se proto jen technologie. Místo klasického 2D animáku máme před sebou realisticky vyhlížející savanu se zvířaty, jako by si je vypůjčili ze zoo.

Komerčně si nový Lví král vede velmi dobře, milovníkům dojemné pohádky to zkrátka nedalo, a zašli se na novou verzi podívat. Reakce jsou však rozporuplné. Kritici i diváci se často ptají, zda byl takový remake vůbec nutný

Ve Spojených státech Lvího krále propagovala zpěvačka Beyoncé, která namluvila Simbovu partnerku Nalu a nazpívala soundtrack Spirit. Zástupci Disneyho věřili, že právě ona bude tou nejlepší reklamou. Paradoxně to však byla právě Beyoncé, kdo se setkal s největší kritikou. Fanouškům vadí její texaský přízvuk, který prý "africké lvici" vůbec nesedí. Na Twitteru se ozvaly i hlasy, že Beyoncé celý film zkazila.

"Její hlas je možná až moc slavný, každý slyší, že je to Beyoncé... A ta zvířata vůbec vypadají příliš opravdově na to, aby je namlouvali lidé."  

Sama zpěvačka je nicméně šťastná, že se mohla na Lvím králi podílet. "Jsem z toho pořád ještě v šoku. Na tomto filmu jsem vyrostla a znamená pro mě velkou nostalgii. Když jsem ho viděla poprvé, rozplakala jsem se," přiznala v nedávném rozhovoru.