V létě zavzpomínáme na staré a osvědčení filmy a seriály, které mají své příznivce

V létě zavzpomínáme na staré a osvědčení filmy a seriály, které mají své příznivce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už tradičně se letní program komerčních televizí liší od celoročního vysílacího plánu a jde především o reprízy divácky oblíbených projektů, které se v létě vrací pravidelně. Ano, i letos TV Nova neudělala výjimku a diváky potěší pořady, které mají především pobavit a dobře naladit.

Specialisté jsou krimi seriál, který už léta předvádí stejně dobrou kvalitu a ani během letních měsíců se neztratí a nadále mu budou patřit už tradičně pondělky.

Ve všední dny v podvečer se opět podíváme do Hospody v dobách, kdy točené pivo bylo považováno za lidový nápoj a hospody byly plné štamgastů, kteří si u popíjení hořkého moku předávali životní zkušenosti. Za pár let ani nikdo neuvěří, že tomu tak opravdu bylo a hospodská kultura tvořila nepřehlédnutelný folklór českého národa.

Petr Nárožný
Petr Nárožný | Zdroj: TV Nova

Úterní večery se na obrazovky vrátí sympatická Jana Vinická, která bude se svým týmem v seriálu Policie Modrava řešit malé i velké případy, které se stanou uprostřed malebného kraje, kam si řada českých rodin zajede na zaslouženou letní dovolenou. A proč se nevydat rovnou po stopách kapitánky Jany Vinické, poručíka Jarmila Votavy, majora Václava Koutného a dalších oblíbených postav. Celý štáb si kraj, ve kterém se seriál natáčel, tak oblíbil, že se tam pravidelně vrací na srazy a na dovolenou.

 Seriál Policie Modrava nevznikal vůbec lehce, jak se může na první pohled zdát. V září 2008 jsem natočil pilotní díl seriálu, který se jmenoval Za lepších okolností. Měl obrovský divácký ohlas. Od vedení Novy jsme pak dostali zadání napsat dalších patnáct dílů. Trvalo nám to téměř dva roky a pak vypukla celosvětová finanční krize a celý projekt se zastavil. Dovedete si představit, jak jsme se se spoluscenáristou Mirkem Vaicem cítili, 

vzpomíná na krušné počátky vzniku Policie Modrava režisér Jaroslav Soukup a pokračuje:

Uběhly další dva roky a náš seriál šel v létě 2013 konečně do výroby. Začali jsme točit třetího června na ranči Vogelsang pod Kašperskými Horami. Jenže deset dní hustě pršelo a my točili exteriérové scény! V duchu jsem si říkal,  jak to vůbec natočíme. Jestli si vzpomínáte, je tam scéna s ‚mrtvým‘ koněm, kterého někdo otrávil. Zvěrolékař, pan Zelený ze Sušice, mu dal uspávací injekci a kůň měl přibližně čtvrt hodiny spát…Jenže ten ledový déšť ho probouzel po pár minutách! Nakonec jsme ty deštivé scény nějak natočili a pak se stal zázrak! Po týdnu deště vysvitlo sluníčko, modrá obloha a věřte nevěřte, tohle nádherné počasí vydrželo téměř dva měsíce, takže jsme potom první řadu seriálu natočili v pohodě.

Ve čtvrtek 22. června se na obrazovkách objeví poslední díl první řady původního dobového seriálu Zlatá labuť. O týden později, od čtvrtka 29. června, se na obrazovkách bude pravidelně objevovat komediální seriál Co ste hasiči?

Přestože Ondřej Vetchý roli v Okresním přeboru (Nova) nenáviděl, diváci se rádi vrátí do prostředí venkovského fotbalového družstva SK Houslice, kde vévodí mezi hráči Luňák. Právě tento seriál bude vždy navazovat na příběhy dobrovolných hasičů, které v každé české vesnici tvoří dějiny, stejně jako fotbal.

A přes léto toho bude mnohem více. Vrátí se seriál Krok za krokem (Nova Fun). Kriminálka Anděl (Nova), Doktorka Quinnová (Nova Lady) nebo Jessicca Fletcherová, vrtošivá a nevyzpytatelná spisovatelka detektivních románů, která vyřeší každou složitou záhadu v seriálu To je vražda, napsala (Nova Gold).

Záběr ze seriálu Okresní přebor
Záběr ze seriálu Okresní přebor | Zdroj: TV Nova

Filmová Nova Cinema připomene oblíbené tituly jako například tři snímky Spider-Man napěchovaných dobrodružstvími pavoučího muže s Tobeym Maguirem v hlavní roli, nebo celou kultovní trilogii Matrix s Keanu Reevesem v hlavní roli. Fanoušci filmů se mohou těšit i na Hartovu válku, Kurz sebeovládání nebo závěrečný díl série o Johnu Rambovi s poditulem Poslední krev.

Nova Action v premiéře uvede nové tři epizody německého úspěšného krimiseriálu Kobra 11. Každá epizoda má stopáž celovečerního filmu.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text