Dycky Most: jak dobře znáte nezapomenutelnou klasiku?

Dycky Most: jak dobře znáte nezapomenutelnou klasiku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snad každý Čech alespoň slyšel o seriálu Most!. Osmidílný televizní pořad v roce 2019 bavil miliony diváků. Kolik si toho z něj ještě pamatujete?

Prušinovský a Kolečko dokázali vytvořit již sedmý společný projekt

Prušinovský a Kolečko jsou základem úspěchu. To bylo v roce 2019, po vysílání seriálu Most! naprosto jednoznačné. Neotřelý humor nedal divákům šanci, aby si od smíchu mohli odpočinout. 

V hlavní roli Luďana se objevil Martin Hofmann. Ten po vyhazovu z práce a problémech v osobním životě začíná pracovat jako vymahač peněz pro tamějšího lichváře. Zároveň dostává pozvání do Pošty pro tebe, kde se rozjede zápletka, kterou by jen tak někdo nevymyslel.

Bratr Luďka se zničehonic objeví jako sestra Dáša

Podtitulem seriálu je heslo „Mají se rádi, ale ještě o tom nevědí.“. To o seriálu řekne téměř vše. Hned na začátku pořadu se objevuje vůbec první transgenderová postava, kterou v české tvorbě můžeme vidět. Jedná se o Dášu, kterou hraje Erika Stárková. Ta je transsexuálním sourozencem Luďka. Málokdo ví, že hlas této roli propůjčil herec Jan Cina.

Díky Mostu! vzniklo několik hereckých hvězd

V dnešní době je z Dášy jeho sestra, býval to ale bratr Pavel. Na milost jej jako první vezme syn Luďka, kterého hraje Filip František Červenka. Rle Tondy Říhy je pro tohoto herce příležitostí, díky které na sebe ve světě herectví dokázal poprvé pořádně upozornit. Obrovskou hereckou příležitost dostal také Zdeněk Godla. Ten v seriálu hraje romského pracovníka městských služeb. Díky této roli se později objevil například v seriálu Ordinace v Růžové zahradě 2. Mezi další úspěšné herce tohoto seriálu patří například Jitka Čvančarová nebo Vladimír Škultéty.

Zdroje článku: