Legendární seriál Esmeralda se dostal do srdcí všech diváků. Vyzkoušejte si v tomto kvízu, jak dobře příběh slepé dívky znáte

Legendární seriál Esmeralda se dostal do srdcí všech diváků. Vyzkoušejte si v tomto kvízu, jak dobře příběh slepé dívky znáte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Esmeralda spatřil světlo světa 5. května 1997 a okamžitě uchvátil svým dojemným příběhem miliony diváků. Vzhled a vlastnosti hlavní postavy Esmeraldy se staly po mnohá léta jakýmsi ztělesněním čistoty a cudnosti a nejedna z dívek chtěla být jako ta krásná dívka Esmeralda. A zelená barva, ta v této době prostě frčela!

Příběh pojednává o krásné a nevinné slepé dívce Esmeraldě, která celý život vyrůstala na venkově, a o mladém a bohatém José Armandovi, který se do dívky bezhlavě zamiluje. Seriálová hvězda Leticia Calderon se na svou roli slepé Esmeraldy připravovala velmi pečlivě – několik týdnů chodila po domě v úplné tmě a po dobu tří týdnů pobývala v zařízení pro nevidomé. Aby byla slepota Esmeraldy ještě více uvěřitelná, byly použity speciální světelné efekty, které dodávaly jejím očím výrazný vzhled a určitou jiskru slepoty. Právě slepota Esmeraldy z tohoto seriálu učinila příběh plný hloubky a silného emočního náboje, který diváky naprosto oslnil.

Možná jste ale nevěděli, že seriál Esmeralda je pokračováním seriálu Topacio, který vypráví příběh o statkáři, jenž čeká na narození svého prvorozeného dítěte. Dívenka se však narodí mrtvá, nebo alespoň to tak vypadá, a tak ji chůva vymění za chlapce, který se té noci také narodil. A tak si Esmeralda a José prohodí své životy a v průběhu celého příběhu nalézají cestu k pravdě a ke své vlastní identitě, nakonec i jeden k druhému. Ve Venezuele byly vytvořeny již dvě předchozí verze tohoto kultovního seriálu, a to v roce 1970 a 1984. S největší oblibou se však setkala poslední, nám všem známá verze, která je již neodmyslitelnou součástí devadesátých let. A nyní je čas otestovat vaše znalosti a to, jak moc se vám tento seriál dostal pod kůži. Tak pojďme na to, tento skvělý kvíz vás nejen pobaví, ale určitě vám i poskytne nějaké informace, které ještě nevíte!

Esmeralda je bezpochyby jednou z nejzapamatovatelnějších telenovel všech dob. Příběh plný emocí, lásky i bolesti zanechal v srdcích diváků nezapomenutelnou stopu. Ať už jste fanouškem telenovel, nebo hledáte něco, co by vás opravdu dojalo, Esmeralda je skvělou volbou. Jak jste si vedli v našem kvízu? Doufáme, že tento článek vám přinesl nejen nové informace, ale i nostalgické vzpomínky na tento nezapomenutelný seriál.

Zdroje článku: