Vzpomínáte na velkou lásku Vlastimila Peška z Ulice, Miriam Hejlovou?

Vzpomínáte na velkou lásku Vlastimila Peška z Ulice, Miriam Hejlovou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miriam Hejlovou (Hanu Maciuchovou) jsme v seriálu Ulice potkávali dlouhou dobu. Osud ovlivnila nejen Vlastimilu Peškovi, ale také mnoha dalším postavám. 

Miriam Hejlovou jsme poznali jako profesorku na gymnáziu a matku svérázného Jardy Hejla. Miriam byla vždy velmi elegantní a noblesní. Vždy chodila vkusně oblečená a upravená a vystupovala s krásnou ladností a grácií. Byla to také žena velmi vzdělaná. Milovala literaturu a kulturu obecně. Jako profesorka byla sice přísná, ale vždy spravedlivá a ochotná svým studentům za všech okolností pomoci a předat jim co nejvíce vědomostí.

Miriam jsme mohli v Ulici potkávat také po boku několika mužů. Prvním z nich byl Vlastimil Pešek. Školník, který působí občas nerudně, ale má opravdu velké srdce. S Miriam sice tvořili pár poněkud nesourodý, ale přesto se mezi nimi zrodila láska. Bohužel ale nevydržela a po odmítnuté žádosti o ruku se jejich vztah po čase rozpadl. 

Miriam jsme mohli v Ulici potkávat také po boku několika mužů, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Dalším velmi významným mužem byl pro Miriam Cyril Hejl. Ten se v jejím životě objevil již podruhé a dodal jí novou naději a lásku. Bohužel láska s Cyrilem neměla dlouhého trvání. Rozdělila je smrt. Cyrilovi bylo zjištěno vážné onemocnění, kterému bohužel podlehl. Ještě před jeho smrtí se ale vzali. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu se svatba odehrála v nemocnici. I tak ale byla velmi krásná a dojemná. 

Když Miriam ovdověla, mnoho diváků neočekávalo, že by scenáristé Miriam ještě nějakou pěknou láskyplnou dějovou linku napsali. To se ale spletli. V jejím okolí byla zabita Klára Pešková. Z její smrti byl neprávem obviněn syn Miriam, Jarda Hejl. Celou tuto kauzu vyšetřoval major Peter Kadlec. Sympatický muž v letech, který má obrovské charisma. S Miriam si k sobě i přes okolnosti našli cestu. Petr měl rozepsanou detektivku a Miriam mu pomáhala s jejím dopsáním. A tak se zrodila další neočekávaná láska a nová šance na štěstí nejen pro Miriam, ale také pro Petra Kadlece.

Miriam nakonec odešla do důchodu a od té doby ji na obrazovkách nepotkáváme. S její představitelkou Hanou Maciuchovou se již bohužel ani nepotkáme, jelikož v roce 2021 opustila náš svět. 

Zdroj článku:
  • autorský text