KVÍZ: Nejen Boženka ze Zlaté labuti. Zavzpomínejte i na další role Daniely Kolářové

KVÍZ: Nejen Boženka ze Zlaté labuti. Zavzpomínejte i na další role Daniely Kolářové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Daniela Kolářová má na kontě nespočet slavných filmových i seriálových rolí a nadále patří k nejoblíbenějším českým herečkám. Právě její jméno nalákalo některé diváky ke sledování nového dobového seriálu Zlatá labuť, v němž bohužel zatím nedostává příliš mnoho prostoru, ale to se jistě časem změní.

Daniela Kolářová ve Zlaté labuti hraje postavu Boženky, která má s manželem tři dospělé děti, jež by rády vedly vlastní životy, ale svazují je určité povinnosti vůči rodině a jejímu dobrému jménu.

Prvorepublikové období mělo vliv na různá odvětví a herečka obdivuje např. tehdejší krásnou a dobře artikulovanou řeč, architekturu a noblesní způsob společenského chování. Vyrostla v totalitě, kdy to bylo s módou velice složité. Když někdo mohl šít a vytvářet si oděvy dle vlastní fantazie, byl na tom o něco lépe, ale to bohužel nebyl její případ. Neměla však ani čas propadnout nějakým módním trendům. Bývaly doby a okolnosti, kdy uvažovala, že sekne s herectvím, uteče z Prahy a stane se vychovatelkou v mateřské školce. Teď, když zrovna nepracuje, ráda tráví čas v přírodě, protože jí to ohromně čistí duši i mozek. S oblibou se hrabe v hlíně a zahradničí.

Mnozí z vás si jistě vzpomenou na některé slavné role Daniely Kolářové, a že jich nebylo málo. Vyzkoušejte náš kvíz a přesvědčte se, že vám žádná z nich neunikla.

Vzpomněli jste si na všechny filmy a seriály, ve kterých Daniela Kolářová zazářila po boku neméně oblíbených herců? Pokud vám jeden či dva názvy vypadly z hlavy, nevadí. Můžete si je vždycky dohledat a pustit.

Zdroj článku: