KVÍZ: Připomeňte si ty nejkrásnější vánoční pohádky

KVÍZ: Připomeňte si ty nejkrásnější vánoční pohádky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na vánoční pohádky se každou zimu těší snad každý z nás. Přináší nám totiž tu správnou vánoční atmosféru. Jak moc dobře si pamatujete hrané i animované pohádky pro velké i malé? Zjistěte to v našem kvízu.

Popelka je reprízována nejen o Vánocích

Kdo by neznal Popelku? Obyčejnou holku, které sice zemřela maminka, ona ale i tak neztrácí chuť k životu. A to ani ve chvíli, kdy musí sloužit své maceše a dvěma sestrám. Ústřední píseň k původní česko-německé pohádce s názvem Tři oříšky nazpíval Karel Gott. V hlavních rolích se představili Libuška Šafránková a Pavel Trávníček.

Natáčení probíhalo v Česku i Německu

Protože se jednalo o česko-německý film, také natáčení neprobíhalo pouze na území České republiky. Ples a interiéry zámku byly natáčeny na zámku Moritzburg. Perla saského baroka, jak se zámku dodnes přezdívá, se nachází pár kilometrů od města Drážďany. Zámek je slavný především díky natáčení pohádky Tři oříšky pro Popelku. Uvnitř se v dnešní době nachází výstavy porcelánu z celého světa. Mají zde například sadu japonského, čínského nebo míšenského porcelánu. Významný je zámek i pro své sbírky loveckých trofejí. Raritou je i ptačí postel. Ta byla vyrobena pro Augusta Silného. Její lůžko je pokryto téměř dvěma miliony ptačích per.

V okolí zámku se nachází přilehlé zahrady, které spolu s tamějšími rybníky vytvářejí přímo pohádkovou atmosféru. Pokud jste milovníky Popelky, tento zámek rozhodně stojí za návštěvu.

 

Zdroje článku: