KVÍZ: Ověřte si s námi, jak dobře znáte písně z oblíbených českých pohádek

KVÍZ: Ověřte si s námi, jak dobře znáte písně z oblíbených českých pohádek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká republika je pověstná svými televizními i filmovými pohádkami. Jen málokdy se stane, že na Štědrý den nemůžeme zhlédnout novou českou pohádku. Jak ty nové, tak i ty kultovní si získaly svou popularitu také díky chytlavým písním, které nejde jen tak vymazat z hlavy.

Hloupý Honza i Šípková Růženka mají své vlastní hity

Mezi nejpopulárnější pohádkové postavy se řadí například Hloupý Honza, Šípková Růženka, Zlatovláska či princ Bajaja. Nejenom o těchto postavách se v písničkách, které pohádky doprovází, zpívá. Písničky z českých pohádek jsou natolik populární, že se je můžete v jednoduchých verzích naučit na různé hudební nástroje. Kromě zpěvníků vyšla také spousta cédéček či DVD, se kterými si písně lze z pohodlí domova zpívat. Pokud jste milovníky českých pohádek, pak se jistě zvládnete hravě zorientovat i v našem kvízu.

V České republice bylo od 50. let natočeno téměř tisíc pohádek

Každá z pohádek má minimálně jednu písničku. Na některé z nich okamžitě zapomenete, jiné si zase broukáte ještě pár dní po zhlédnutí pohádky. Věděli jste ale, že bylo v Česku natočeno téměř tisíc pohádek? A to nejen těch televizních, ale také filmových. Za velkou částí z nich stojí Česká televize. Ta pohádky pravidelně reprízuje, a to především o víkendu v odpoledních hodinách.

Na některé nové české pohádky se lze jít podívat také do kina. Každoročně se v něm objeví alespoň jedna z nich. V posledních letech to bylo například Kouzelné pírko, Největší dar nebo Zakletá jeskyně.

Kdo by neměl rád české pohádky! Ty novější občas nejsou kritiky ani diváky příliš dobře přijímány. Vždy je ale jistota, že klasicky i moderně zpracované pohádky jsou, díky českým hudebníkům, doplněny o chytlavé pohádkové písně.