Vraťte se s námi do dětství s kvízem o seriálu Arabela

Vraťte se s námi do dětství s kvízem o seriálu Arabela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Arabela je kultovním českým seriálem z dílny úspěšné scénáristické dvojky Macourka a Vorlíčka. Jak moc dobře si na tento dětský seriál pamatujete?

Arabela svého času sklízela obrovský úspěch

Seriál vzniknul v roce 1980. Třináct půlhodinových dílů nás zavede do skutečného světa, ale také do Říše pohádek, kde chce vládnout čaroděj Rumburak. Diváci sledují, zda se mu to povede, či nikoliv.

Havran byl ve skutečnosti krkavec

Jednou z hlavních postav tohoto seriálu, která ale není vůbec kladná, je Rumburak. Ten se přeměňoval do havrana. Zajímavostí ovšem je, že se nejednalo o havrana, nýbrž krkavce. Hned na první pohled můžete vidět rozdíl. Je totiž o dost větší než havran. I tak již ale v seriálu zůstal a nedošlo ke změně scénáře ani výměně zvířete. Během natáčení bylo použito hned několik krkavců. Jedním z nich byl krkavec Jack.

Arabela byla do češtiny předabována

Rumburak se stejně jako Petr zamiluje do Arabely. Původně tuto roli princezny sice měla hrát tehdy velmi oblíbená Libuše Šafránková, osud tomu chtěl ovšem jinak. A tak roli dostala slovenská herečka Jana Nagyová. Byla to ale právě Šafránková, která Nagyovou předabovala do češtiny.

Představitel Petra zemřel na rakovinu

Obyčejného studenta Petra, který se zamiluje do nádherné princezny, hrál Vladimír Dlouhý. Ve skutečném životě ale tohoto herce ale nečekaly žádné pozitivní vyhlídky. Zemřel 20. června roku 2010. A to na rakovinu. Zůstala po něm žena a dvě děti, dvojčata.

 

Zdroj článku: