Koně: Tato majestátní zvířata jsou tak často ve filmech, že si s nimi můžete užít hned celý týden zábavy

Koně: Tato majestátní zvířata jsou tak často ve filmech, že si s nimi můžete užít hned celý týden zábavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je snadné najít skvělé filmy pro milovníky koní. Ať už dobrodružství na koních, jejich výcvik a využívání, oblíbené klasiky, velkorozpočtové akční filmy a eposy anebo dokonce snímky o koňských dostizích: Málo jich opravdu není a zde následuje obsáhlý seznam těch nejlepších.

4. Zaříkávač koní (1998) – 75 %

„Zaříkávač koní“ byl film režírovaný Robertem Redfordem, který ve filmu také převzal hlavní lidskou roli. Na základě románu Nicholase Evanse z roku 1995 hraje Redford trenéra koní, který je schopen pomoci mladé Grace (náctileté Scarlett Johansson) porozumět těmto lichokopytníkům.

Film začíná tím, že ukazuje Grace a jejího koně zapleteného do nehody, která zraní ji i jejího koně a zároveň připraví o život její kamarádku a jejího koně. Grace má částečně amputovanou nohu a je zahořklá, zatímco její kůň je traumatizován. Zaříkavač přichází a pomáhá se dívce zotavit se tím, že pomáhá jejímu koni.

3. O Velkou cenu (1944) – 78 %

Román „O Velkou cenu“ vyšel v roce 1935 a vyprávěl příběh dívky jménem Velvet, která trénovala a jezdila na svém koni Pie v Grand National Steeplechase. I když byla kniha fiktivní, byla o obyčejných lidech a v tomto případě o ženě dosahující velkolepých věcí. Film byl natočen o devět let později.

„O Velkou cenu“ se stal rodinným filmem, který měl u kritiků obrovský úspěch. 12letá Elizabeth Taylorová ztvárnila Velvet Brown a Mickey Rooney tuláka, který jí pomáhá. Film získal pět nominací na Oscara, dvě z nich vyhrál a v roce 2003 byl zapsán do Národního filmového registru pro svůj kulturní význam.

2. Buck (2011) – 87 %

„Buck“ byl vydaný v roce 2011 a byl dokumentem o skutečném koňském našeptávači — Bucku Brannamanovi. To byl tentýž muž, který se postaral o profesionální pomoc u filmu „Našeptávač koní“ jako hlavní konzultant. Jeho metoda výcviku koní spočívá ve vedení a citlivosti, zcela bez trestů. Je to zdaleka jeden z nejlepších dokumentů o zvířatech.

1. Snílek (2005) – 71 %

„Snílek“ z roku 2005 je rodinný film o trenérovi koní a jeho dceři, a především o tom, jak se jejich vztah během práce s koňmi mění. Kurt Russell je Ben, otec zanedbávající svou malou dceru, protože tvrdě pracuje, aby se staral o své čtyřnohé kamarády. Jeho dceru představuje v tu dobu jedenáctiletá Dakota Fanningová.

Jeden kůň – Soñador – oba pomalu zase k sobě sblíží, a nakonec pomáhá posílit jejich vztah po letech zanedbávání a strádání. Film byl nominován na řadu cen, včetně nejlepšího sportovního filmu na ESPY Awards a nejlepšího rodinného filmu na Critics Choice Awards.

Zdroje článku: