Kmotr II (1974): Tohle jste o natáčení Coppolova filmu nevěděli.

Kmotr II (1974): Tohle jste o natáčení Coppolova filmu nevěděli.
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes večer dávají v televizi skutečný skvost. Pokud jste oněměli úžasem při prvním filmu z prostředí mafiánů, u dvojky nebudete stačit ani dýchat. Mistrné herecké výkony Al Pacina, Roberta Duvalla, Diane Keaton a Roberta De Nira vás rozhodně nenechají chladnými. Co jste nevěděli o natáčení dvojky?

Při natáčení projeli kus světa

Filmový štáb se po obřím úspěchu prvního dílu mafiánské ságy mohl díky přílivu financí přesouvat téměř kamkoliv. Natáčení se nakonec realizovalo od října 1973 do června následujícího roku. Během té doby se celá produkce pohybovala v Itálii, Kalifornii, New Yorku, Miami, ale i v Dominikánské republice.

De Niro se neskutečně snažil!

Vito Corleone zamlada, kterého mistrně ztvárnil Robert De Niro, dal jeho představiteli skutečně zabrat. Nejen, že herec trávil nekonečné hodiny před natáčením před zrcadlem, aby se do svých replik dokonale vžil, ale celé čtyři měsíce se pro svou roli učil mluvit sicilským dialektem. Naprostá většina jeho filmových dialektů je proto skutečně autentická. Jeho předchůdce, Marlon Brando, by nemohl být pyšnější.

Řešily se i úplné detaily

Během natáčení se dotahovaly k dokonalosti i naprosté detaily. Například scény, ve kterých se děj vrací do minulosti, se musely točit znovu. Někdo z filmového štábu si totiž všimnul, že na záběrech mají muži kalhoty se zipem. Ten ale v té době ještě nebyl vynalezen. Následovala výroba kalhot na knoflíky, a režisér Coppola musel některé ze scén točit znovu, tentokráte s pány řádně ustrojenými.

Přejete si vidět film, který získal šest Oscarů, včetně toho za nejlepší film roku 1975 nebo za nejlepší režii? V tom případě si nezapomeňte dnes večer pustit televizi a v osm večer si najít v programové nabídce ČT2. Bude na vás čekat celá mafiánská rodina.