Kino z gauče: Co si rozhodně nenechat ujít na HBO Max, Netflixu, Disney+ a Voyo

Kino z gauče: Co si rozhodně nenechat ujít na HBO Max, Netflixu, Disney+ a Voyo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když to rozbalí zdánlivě obyčejný taťka od rodiny, dokáže si poradit i s ruskou mafií. Láska zasáhne dva mladé lidi hned při prvním setkání. Tři studenti stále neví, zda jsou jejich zvláštní schopnosti darem, nebo trestem. Slovenská politika motivovala filmaře k natočení napínavého thrilleru.

HBO Max

Nikdo (USA)

Herec Bob Odenkirk se na roli Hutche Mansela připravoval dva roky. Šedesátník, který zazářil v seriálech Volejte Saulovi, Perníkový táta, Americký táta, Jak jsem poznal vaši matku a v řadě dalších, má rád anglický humor a je také úspěšným scenáristou, režisérem, spisovatelem a producentem.

Tentokrát se vžil do role podceňovaného a přehlíženého otce a manžela, který si je vědom svého mizerného života, ale za každou cenu se snaží zachovat poklidný rodinný život.

To se změní v okamžiku, kdy se do jeho domu na předměstí vloupají dva zloději. Hlava rodiny se sice snaží situaci vyřešit tak, aby došlo k co nejmenším škodám, ale něco se v něm zlomí, když vidí, že ho má jeho syn Blake (Gage Munroe) za zbabělce. A to on rozhodně není. Ani jeho manželka Becca (Connie Nielsen) moc neoceňuje jeho beránčí povahu, přestože ví, že to je jen přetvářka, aby rodina žila v bezpečí.

Následky incidentu zasáhnou Hutchův dlouho doutnající hněv, probudí v něm dřímající instinkty a vydají ho na brutální cestu, na níž se objeví temná tajemství a smrtící schopnosti. V záplavě pěstí, střelby a kvílení pneumatik musí Hutch zachránit svou rodinu před nebezpečným mafiánem a zajistit, aby už nikdy nebyl podceňován jako „Nikdo“.

Netflix

Láska na první pohled (USA)

Jedna z posledních novinek na Netflixu míří spíše k mladým divačkám. Film sice nepříchází s ničím originálním, ale také si na nic nehraje a rozhodně může přinést zábavu a potěšení.

V hlavních rolích se potkají Haley Lu Richardson a Ben Hardy. Richardson se zviditelnila rolí trochu ošuntělé a chaotické asistentky v druhé sérii úspěšného seriálu Bílý lotos. V tomto filmu má její postava Hadley Sullivan 20 let a je studentkou, která zamířila do Londýna na vánoční svatbu svého nedávno rozvedeného otce. Hardy je 22letý vysokoškolský student Oliver, úžasně bystrý a zranitelný. V současnosti se musí vyrovnat se skutečností, že se jeho matce po deseti letech vrátila rakovina plic.

Ti dva se potkají na letišti a hned si padnou do oka, zamilují se, řízením osudu se ale po přistání jeden druhému ztratí, a protože jim spolu bylo dobře, rozhodně by se zase měli najít.

Jediným otravným elementem celého filmu je vypravěčka, která komentuje i to, co každý chápe.

Disney+

Na útěku (Jižní Korea)

Jeden z nejlépe hodnocených seriálů na streamovacích platformách přináší další dvě nové epizody ze života tří středoškolských studentů, kteří chtějí splynou s davem, ale mají specifické schopnosti.

Kim Bong-Seok má schopnost létat. Jang Hee-soo má vynikající atletické schopnosti a dokáže se zotavit ze zranění jako je bodnutí nebo zásah střelou zbraní. Lee Kang-Hoon má neskutečnou sílu a rychlost. Tito výjimeční studenti chtějí skrýt své zvláštní schopnosti před ostatními lidmi, zatímco jejich rodiče se je snaží ochránit, aby je ostatní lidé nevyužívali.

Voyo

Sviňa (Slovensko)

Blíže neurčené zemi kdesi pod horami vládnou vysoce postavení zločinci, lidé propojení s politikou, mafií, ale i s policií, soudy a velkými kšefty.

Závislá teenagerka zmizí z resocializačního centra, nikomu ale nechybí. O nuceném sexu a drogách chce vypovídat na policii, ale nikdo o její svědectví nemá zájem. Vyhledá novináře, který se pustí do rozplétání neuvěřitelné chobotnice zločinu, mafie a vydírání.

Podle slovenských kritiků jde o skutečný obraz společenských poměrů na Slovensku, které mimo jiné zapříčinily vraždu Jána Kuciana a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Zdroje článku: