Avatar 2: Kvůli COVID-19 byla premiéra už po několikáté odložena. Druhého dílu této fantasy pecky se dočkáme 22.12.2022

Avatar 2: Kvůli COVID-19 byla premiéra už po několikáté odložena. Druhého dílu této fantasy pecky se dočkáme 22.12.2022
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za dva roky bychom se konečně měli dočkat pokračování celosvětového filmu Avatar. Na druhý díl čekáme již od roku 2015, přičemž jeho vydání doprovází jeden odklad za druhým. Další a snad už pevné datum je stanoveno na 22. 12. 2022, kam byl film přesunut z prosince 2021 kvůli koronavirové pandemii.

A nyní si povíme něco k samotnému filmu. Sequel neponese žádný název, ale pouze číslovku 2. Již by měl být natočený, jediné, co se ještě dodělává, jsou kaskadérské a méně důležité scény. Hlavní postavy zůstávají stejné, v hlavní roli uvidíme Sullyho (Sam Worthington) jako náčelníka a Neytiri (Zoe Saldana) jako nejvyšší kněžku jejich klanu, nicméně většina událostí by měla být spíše zaměřena na jejich děti.

Překvapením by pro vás mohlo být, že se v druhém dílu vrátí Doktorka Grace (Sigourney Weaver), která tragicky zahynula v prvním dílu Avatara. Její role bude tentokrát mnohem náročnější, má být totiž spojena s duší samotné Pandory, s Eywou. Nemůžeme říci, že se jedná o potvrzený fakt, ale veškeré spekulace tomu velmi naznačují. James Cameron se k tomu při jednom z rozhovorů vyjádřil tak, že ve fantasy filmech je možné vše.

Víme, že děj bude probíhat z části v podmořském prostředí oceánů samotné Pandory. Zachycení jak pohybu pod vodou, tak rozhraní mezi vodou a vzduchem dokáže být velmi ošidné a často se nedělá, takže se můžete těšit na jedinečný zážitek. Dále Cameron prozradil pouze to, že je Pandora velmi podobná planetě Zemi, tím pádem nemůžeme vyloučit ve filmu ani výskyt teplejších a chladnějších částí planety. Pokračování bude mít vlastní uzavřenou zápletku a pro jeho shlédnutí nebude potřeba znát předchozí díl, což jistě ocení nejeden nepravidelný návštěvník kina.

Druhý díl by neměl být konečný, Cameron plánuje ještě další tři, na které si ale budeme muset několik let počkat.