Jitka Smutná a Marek Salvet z Ulice slaví dnes své narozeniny

Jitka Smutná a Marek Salvet z Ulice slaví dnes své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stane se, že herci z jednoho projektu slaví narozeniny ve stejný den. Je to i případ Jitky Smutné a Marka Salveta, které dělí velký věkový rozdíl. Zatímco Jitce Smutné bude 16. dubna 70 let, Marek Salvet oslaví v ten samý den své 19. narozeniny.

Jitka Smutná jako Marie, která v Ulici šokuje

V roce 2018 naskočila do rozjetého vlaku Ulice také herečka Jitka Smutná, která letos oslaví sedmdesátiny. Její dějová linka v Ulici je hodně podobná jejímu opravdovému životu. Jak Jitka, tak seriálová Marie se v pozdějším věku přiznaly ke vztahu k ženě. To v Ulici způsobilo velký poprask. Její seriálovou partnerkou je herečka Miluše Šplechtová.

Marie v podání herečky Jitky Smutné to v Ulici neměla nejlehčí. V seriálu se objevila v roce 2018, aby ze všeho nejdříve urovnala vztahy se svým bratrem Vlastimilem Peškem. S tím dlouhou dobu nemluvili. Protože však Marii objevili rakovinu, rozhodla se, že se před svou případnou smrtí usmíří.

Naštěstí se žádný její pohřeb nekonal a Marie v Ulici i po náročném usmíření se svým bratrem zůstává. Zůstává, aby šokovala. Scénáristé pro ni mají perličku. Ačkoliv Marie vychovala dceru Blanku a svému manželovi byla vždy věrná, táhne ji to spíše k ženám. Možná vidina smrti a pomíjivosti života způsobila, že se Marie odhodlá k akci a svou homosexuální orientaci přiznává.

To v Ulici nejen šokuje, ale také znovu rozvíří vztah s jejím bratrem Vlastimilem. Marie je ale silná žena, a proto tlak ustojí. Teď spolu s Jolanou v Ulici tvoří krásný pár. Ten je natolik pevný, že ho nerozbila ani Vanda.

Marek Salvet jako drzý Filip Maléř

Když se v Ulici objevila rodina Maléřových, mohli jste pravidelně vídat i jejich nejmladšího člena rodiny – Filipa Maléře. Ten v seriálu dospěl a dá se říct, že po přestěhování do Prahy se stal o poznání drzejším.

S Filipem Maléřem výrazně zamávala nevěra jeho táty. Ten podvedl svou ženu Veroniku s barmankou Šárkou, ke které odešel bydlet. Filip jim na to přišel a v té době byl nesnesitelný. Kouřil, chodil za školu a vlastně hledal sám sebe.

Srovnal se až v době, kdy Veronika prodělala žlučníkový záchvat a chvíli se o sebe nemohla postarat. Teprve až potom začal sekat latinu a k mámě, která začínala chodit se zubařem Patrikem, se choval mnohem lépe.

Jeho rodina se rozpadla, možná i proto se v Ulici Filip Maléř už neobjevuje. Jeho máma Veronika má teď blízko k dějové lince Blanky, které pomáhá z alkoholového zajetí. V Ulici jde vidět i jeho táta Martin Maléř, který po fiasku se Šárkou zůstal sám. Má však spoustu práce v dílně, a tak se nejspíš nenudí.