Jirka Luňák a fotbalový tým Slavoj Houslice zvou své příznivce ke svému Poslednímu zápasu Pepíka Hnátka (TV tip)

Jirka Luňák a fotbalový tým Slavoj Houslice zvou své příznivce ke svému Poslednímu zápasu Pepíka Hnátka (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V neděli 9. srpna večer ve 2020 hod. se můžeme všichni těšit na starou dobrou partu fotbalových hvězd vesnického formátu v dobře herecky obsazené české komedii z roku 2012.

Tradice fotbalu na českém venkově

Všichni, kdo někdy delší dobu pobývali na vesnici vědí, že nejdůležitějšími událostmi jsou fotbalové zápasy. K amatérskému fotbalu se vždy váže mnoho příhod, trapasů, radostí i strastí a pohybují se kolem něj originální a zábavné postavy.

Od seriálu k filmu

Když pan Prušinovský řešil tvorbu TV seriálu, vedení televizní stanice Nova s natáčením seriálu váhalo. Šlo přece jen o větší investice, než byli zvyklí dávat na seriálové projekty, které se točí v interiérech a záběry se většinou odehrávají ve 2–3 lidech. V seriálu o životě amatérského sportovního týmu šlo z velké části o natáčení venku a jednotlivé scény byly obsazeny více herci, což znamená, že se musí scéna točit vícekrát, a i náklady na honoráře jsou větší. Nakonec seriál přece jen vznikl a zájem byl tak veliký, že se tvůrci rozhodli natočit film, který by dějově předcházel seriálu.

Ve filmu se tak mohly uplatnit všechny nápady, které nebyly realizovatelné v seriálovém formátu. A film se povedl. Pan Prušinovský je celoživotním fotbalovým nadšencem a když se na filmu pracuje s pravým nadšením, tak je to znát.

Pozvání na večer

Pojďme strávit večer se známými postavičkami, jako je fotbalový fanatik Jirka Luňák, bravurně ztvárněný Ondřejem Vetchým, nebo klubový zdravotník Áda, kterému neunikne žádná sukně, či Tonička Hnátková, která ve filmu opečovává svého manžela Pepu. Pepík Hnátek jako trenér vládne amatérskému klubu železnou rukou až do okamžiku, kdy ho zradí zdraví a musí bojovat nejen s nemocí, ale i s pletichami mezi hráči namířenými proti němu.

Slavoj Houslice a nerudného trenéra Pepíka Hnátka, v podání Miroslava Krobota, čekají těžké časy. Pepík se snaží ze všech sil nezveřejňovat své obtíže, ale ty stejně nakonec vyplavou na povrch a Jirka Luňák cítí příležitost konečně se dostat na trenérské místo a splnit si tak sen, pro který vlastně žije. A když je atmosféra téměř na vybuchnutí, přijíždí do města kolotočáři a rozvíří trochu místní napětí.

Film je skvělým nahlédnutím do všedního života na českém venkově a udělat to prostřednictvím amatérského fotbalového týmu byl skvělý nápad.