Hugh Grant a Drew Barrymore hledají cestu zpátky k lásce

Hugh Grant a Drew Barrymore hledají cestu zpátky k lásce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbený britský herec Hugh Grant účinkoval v řadě ikonických filmů, mj. v hudební komedii o comebacku vyhaslé hvězdy, překonávání nejistoty a bolestných traumat a také o lásce. Partnerkou se mu stala sympatická Drew Barrymore. Poslechněte si jejich milostný duet v sobotu 19. srpna v 16:05 na Nově.

Zamilovaný duet odepsaného zpěváka a jeho ztřeštěné květinářky

Romantickou hudební komedii Hudbu složil, slova napsal (2007) režíroval Marc Lawrence, který už dříve s Hughem Grantem spolupracoval na svém celovečerním debutu Láska s výstrahou (2002).

Osmdesátá léta byla nejšťastnějším obdobím v životě Alexe Fletchera (Hugh Grant). Tehdy sklízel úspěch jako součást populárního hudebního dua PoP, ale po jeho rozpadu upadl v zapomnění, zatímco kolega Colin Thomson (Scott Porter) se udržel na vrcholu hitparád. Alex touží po velkolepém comebacku, ale nedaří se mu prorazit. O jeho vystoupení na poutích je jen vlažný zájem ze strany někdejších fanynek, které už překročily čtyřicítku. Namlouvá si, že mu to vlastně nevadí a že víc nepotřebuje.

Alex na vrcholu své kariéry
Alex na vrcholu své kariéry | Zdroj: TV Nova

Situace se změní s příchodem popové hvězdy Cory Cormanové (Haley Bennett), která mu předloží neodolatelnou nabídku. Chce, aby pro ni napsal romantický duet a zazpíval ho společně s ní během jejího turné. Píseň však musí být hotová během několika dní a Alex nenapsal ani notu celé roky, takže se s tím loudá a trápí.

Naštěstí mu do bytu nečekaně vkročí svérázná Sophie Fisherová (Drew Barrymore), aby zastoupila nemocnou kamarádku a zalila mu květiny. Během toho bezděčně utrousí pár skvělých rýmů a hravě vyřeší Alexův problém. Dohodnou se, že budou na písničce spolupracovat, a postupně se do sebe zamilují. Když ale Cora vyjádří touhu jejich společný výtvor upravit, objeví se v novém a křehkém vztahu první trhliny. Rozdělí Alexe a Sophie jejich odlišné názory, nebo se jim podaří najít cestu zpátky k lásce?

Spolupráce na milostné písni
Spolupráce na milostné písni | Zdroj: TV Nova

Tančící a zpívající Hugh Grant budí obdiv i výsměch

Zamilovaná píseň, kterou si Cora objednala, dostala název Way Back into Love a Hugh Grant s Drew Barrymore ji spolu pro film skutečně nazpívali. Herec známý z mnoha dalších romantických filmů, jako je Notting Hill, Deník Bridget Jonesové nebo Láska nebeská, měl za tím účelem pomocníka v podobě Martina Frye z anglické popové skupiny ABC. Ta dosáhla vrcholu své popularity v 80. letech.

Ve stejné době se k nejúspěšnějším kapelám daného žánru řadila také Duran Duran, u níž se Hugh Grant inspiroval pohyby a gesty. On totiž v komedii Hudbu složil, slova napsal nejen zpívá, ale i tančí a hraje na klavír. Jako dítě chodil na hodiny klavíru, ale naneštěstí po čase všechno zapomněl. Proto se před natáčením musel učit hrát ty části, u kterých byly na klávesách vidět jeho ruce.

Zpívat a tančit více než nadšeně můžete Hugha Granta vidět mimochodem také v rodinné komedii Paddington 2, kde ztvárnil hlavního padoucha. Právě kvůli roli v tomto filmu si z něj uživatelé Twitteru dělali legraci, což ho mrzelo a štvalo. Přiznal to během rozhovoru pro Vanity Fair, kde řekl:

V případě Paddingtona 2 je to obzvlášť nepříjemné, protože opravdu věřím, že to může být nejlepší film, ve kterém jsem kdy byl.

Zdroje článku: