Její dějová linka byla v Ulici nezapomenutelná. Hana Maciuchová z Ulice by dnes oslavila narozeniny

Její dějová linka byla v Ulici nezapomenutelná. Hana Maciuchová z Ulice by dnes oslavila narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hvězda seriálu Ulice Hana Maciuchová by 29. listopadu oslavila 77 let. Herečka, která za svou kariéru nasbírala řady obdivovatelů, zemřela ve věku 75 let 26. ledna 2021. Její dějová linka byla v Ulici nezapomenutelná a její postava vzbuzovala přirozený respekt.  Co jste na Miriam Hejlové měli nejraději?

Miriam Hejlová si svým kouzlem v Ulici podmanila řadu lidí 

Herečka Hana Maciuchová patří k těm hercům, na které v Ulici nezapomenete. Její postava přísné, ale spravedlivé profesorky se divákům jistě vryla pod kůži. Aby také ne! Miriam Hejlová byla silnou ženou, která na výchovu svého jediného syna Jarouška zůstala úplně sama.

Její manžel Cyril se vypařil neznámo kam. A ona, aby si zachovala alespoň špetku své důstojnosti, nezjišťovala, kam se poděl. Nekřičela, nežadonila a kontakt otce se synem si nevynucovala. O to víc byla v závěru svého působení v Ulici překvapena, když se Cyril v jejím životě znovu objevil a chtěl se se synem vidět.

Miriam byla proti, ale uznala, že něco tak zásadního bude muset nechat na svém synovi. Diváci pak mohli být svědky toho, že i ona se s Cyrilem usmířila. Koneckonců, tuhle životní kapitolu v sobě potřebovala definitivně uzavřít, aby mohla vykročit vstříc novým zítřkům.

Během vyšetřování vraždy Kláry Peškové se totiž seznámila s kriminalistou Peterem Kadlecem, kterého si později i vzala. Dlouho to přitom vypadalo, že pár bude tvořit s Vlastimilem Peškem, s nímž jednu dobu žila a velice si rozuměli. I s ním málem došlo na svatbu, tu si však Miriam na poslední chvíli rozmyslela. 

Miriam Hejlová je šarmantní žena, která se životem nenechala vláčet. Ačkoliv ji její manžel Cyril zradil a opustil, ona životem kráčela dál s hlavou vztyčenou. Na své cestě přitom potkala Vlastimila Peška. S ním se seznámila díky divoké a nezvladatelné Adrianě, na jejíž výchovu byl Vlasta sám. Osamělého vdovce s problémovou vnučkou na krku se Miriam rozhodla podpořit nejen coby profesorka, nýbrž i jako jeho životní partnerka. Díky tomu na své problémy nebyli sami.

Miriam měla spoustu přátel a skvěle vycházela i se svou snachou 

Ačkoliv ve své učitelské roli mohla Miriam působit maličko upjatě, ve skutečnosti život milovala a užívala si jej plnými doušky. Snažila se vytvářet vřelé vztahy a velmi dobře si sedla i se svou snachou Lenkou Drápalovou. S tou trávila spoustu času ve společném kabinetu.

Jejich vztah byl na vztah tchyně a snachy ukázkový. Asi stejně přátelský a důvěrný, jako aktuálně panuje u Karly a Věry. I Lenka přitom jejího syna podvedla, stejně jako Karla Máru. Ale co oči nevidí...  Zkrátka a dobře Miriam Hejlová patří v Ulici k ikonám, na které se nezapomíná. V dobrém na ni může vzpomínat Vlasta Pešek, který jako jediný z jejího okruhu postav v seriálu dále setrvává. 

Zdroj článku: