Filmové premiéry v kinech: Tyhle kousky uvidíte v září

Filmové premiéry v kinech: Tyhle kousky uvidíte v září
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Padající listí, premiéry v kinech to jistí. Taky už se těšíte, až si sednete do pohodlného křesla v kině, dáte si popcorn nebo nachos, a zapustíte kořeny? Tyhle filmové premiéry na nás letos v září budou čekat.

Králové videa (premiéra 3. září)

Český dokument vás vezme zpět do časů, kdy se v našich videích objevovali králové rychlodabingu. Filmy se sháněly na černé burze, pořádaly se tajné domácí videoprojekce a hltal se materiál, který tehdejší režim z principu zakazoval. Jak na tuto dobu vzpomínají tehdejší dabéři, distributoři, piráti všeho druhu a všichni lidé, díky kterým byla tehdejší doba plná různorodých filmů? Ve snímku se objeví Petr Svoboda, Dana Hábová, Roman Holý, Zdeněk Troška nebo Ondřej Hejma.

Mulan (premiéra 4. září)

Odložená premiéra dobrodružného rodinného dramatu, kterou režírovala Niki Caro. Ocitneme se v době, kdy čínský císař vydal nařízení, že vždy z každé rodiny musí jeden muž sloužit v císařské armádě, aby ochránil zemi před nájezdníky ze severu. Hua Mulan se rozhodne, že zaujme místo svého nemocného otce, aby se v přestrojení proměnila v bojovníka. Výpravný snímek se natáčel na Novém Zélandu a v Číně, a vychází z kreslené verze z roku 1998.

Vyšinutý (premiéra 10. září)

Russell Crowe a Caren Pistorius se v americkém thrilleru v režii Derricka Borteho promění v kočku a myš. Oscarový Russell Crowe se totiž promění ve frustrovaného psychopata, na kterého si na cestě do práce dovolí Caren v roli Rachel zatroubit. Tím se spustí řetězová reakce a smrtelné nebezpečí. Nikdy prostě nevíte, kdo sedí v autě vedle vás… Není divu, že krasavec Nicolas Cage tuto roli odmítnul, protože se bál, že to na něj v očích společnosti vrhne nepříjemný stín. Russell se toho ale nebojí a jede pecky!

Na co si zajdete do kina vy?