55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zdobí i naše filmové a seriálové celebrity. Které se těšily nejvíce?

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zdobí i naše filmové a seriálové celebrity. Které se těšily nejvíce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zářijovou obálku módního časopisu ELLE, věnovanou 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který v těchto dnech právě odstartoval, krášlí jeho prezident Jiří Bartoška a dvě okouzlující dámy stříbrného plátna Jitka Schneiderová a Jana Plodková. Co se letos v Karlových Varech bude dít lákavého?

55.ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přivítal své první hosty i jeho nadšence v pátek 20.8.2021. Původní termín byl plánován na 4. července tohoto roku, ale nakonec byl mimořádně přesunutý až na srpen.

Jednou z letošních zajímavostí je poutavý plakát festivalu, který byl vytvořen speciálně pro tento 55. ročník. Dvě bílé oči na černém pozadí ve tvaru pětek symbolizují zvědavost a nedočkavost diváků, kteří si na dlouhý čas museli odpustit návštěvy kin a dalších prestižních společenských akcí, jakou je třeba právě Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, jehož pravidelný ročník byli jeho tvůrci v čele s prezidentem Jiřím Bartoškou donuceni loňský rok zrušit kvůli nepříznivě se vyvíjející koronavirové krizi. 

Za připomenutí stojí přítomnost mezinárodních hereckých hvězd, kterými letos budou světoznámý herec Michael Caine, jenž se stal hlavní tváří zahajovacího ceremoniálu a v průběhu slavnostního večera si rovněž převzal prestižní ocenění. Organizátoři festivalu odhalili jaké: „Michael Caine během večera převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.“ 

Dalšími zahraničními celebritami, které svými kroky poctí červený koberec hotelu Thermal, budou karibský pirát Johnny Depp nebo hrdina dobrodružného filmu Bílý tesák Ethan Hawke, který si zpět do Ameriky rovněž odveze ocenění. 

Z našich českých hvězd budou k vidění filmové i seriálové celebrity těšící se každodenní pozornosti diváků televizních obrazovek. Účastníci festivalu se tak mohou těšit třeba na Lenku Vlasákovou, Alenu Mihulovou, Václava Neužila, Vojtu Dyka, nebo na stále zářící a okouzlující, nedočkavostí hořící Jitku Schneiderovou.

 

Zdroj: